На правах реклами

Львівська облрада даватиме кошти на проекти у Карпатах

988 0
У 2018 році було проведено конкурс ініціатив місцевих карпатських громад, було 107 заявників з чотирьох областей, 31 переможець, 6,6 млн грн внесок програми, 9 млн грн загальна вага.
Фото: Karpaty.life

Фото: Karpaty.life

Про це повідомив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин 5 грудня у Києві під час масштабному Форуму місцевого самоврядування, в рамках якого відбувся ІІІ Форум об’єднаних громад., 

"Ми спільно 4 областями: Львівською, Закарпатською, Івано-Франківською та, сподіваюся, у наступному році Чернівецькою, а також  бізнесом, який небайдужий до наших специфічних гірських проблем, стоворили окремий конкурс для підтримки ініціатив карпатських громад. Бюджети проектів тут скромніші – максимальний розмір гранту до 250 тис грн, власний внесок не 50%, а 20%. Провели ми його у 2018 вперше – мали 107 заявників, 31 переможця, 6,6 млн грн профінансовано 4 обласними бюджетами і бізнесом, загальна вага проектів – 9 млн грн, - пояснив голова ЛОР. 

За його словами, у 2019 році – сума на цей конкурс буде подвоєна за рахунок виграного проекту по програмі секторальної підтримки.

"Ми домовилися, що закладаємо кошти в обласних бюджетах і відпускаємо їх на 4 пріоритети – транскордонне співробітництво; популяризація історико-культурної спадщини; збереження природної спадщини; розвиток інформаційно-комунікаційних технологій. Той таки підхід – відкритий конкурс. Провели його через Асоціацію органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» і толеруємо особливо міжобласні проекти", - наголосив Олександр Ганущин, повідомляє прес-служба ЛОР. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!