«Львівська політехніка» отримає грантові кошти на підвищення енергоефективності

3819 0
Початок фінансування запланований на 3 квартал 2020 року.
Фото: Львівська Політехніка

Фото: Львівська Політехніка

Верховна Рада 16 квітня проголосувала за ратифікацію угоди про грант від Східноєвропейського Партнерства з енергоефективності та екології, спрямований на підвищення енергоефективності закладів вищої освіти. Серед закладів, які уже цього року отримають кошти, Національний університет «Львівська політехніка».

Читайте також: Львівська політехніка знову увійшла у топ-1000 світових вишів

Наразі вже розпочався перший етап проєкту, визначений в угоді з Європейським інвестиційним банком. Участь у першому етапі проєкту беруть 7 університетів, зокрема:

▪ Харківський політехнічний інститут,
▪ Львівська політехніка,
▪ Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка,
▪ Чернігівський національний технологічний університет,
▪ Сумський державний університет,
▪ Вінницький національний технічний університет,
▪ Національний педагогічний університет ім. Драгоманова.

«Ратифікація угоди про грант фонду E5P дозволяє нам розпочати використання 10 млн євро грантових коштів, що не підлягають поверненню, і 120 млн євро кредитних коштів Європейського інвестиційного банку та 30 млн євро НЕФКО на реконструкцію будівель в 21 університеті. Ці кошти дозволять університетам суттєво заощаджувати на енергоресурсах та покращити умови праці та навчання, а разом із тим якість та надійність послуг університетів», – зазначила т.в.о. Міністра освіти і науки України Любомира Мандзій.

Читайте також: Освітою на Львівщині керуватиме Олег Паска

До кінця 2020 року Міністерство освіти і науки планує розпочати процедури закупівлі у інших 14 університетах та розпочати фінансування на початку 2021 року.

Ратифікація цієї угоди дозволяє використовувати в проєкті грантові кошти, що не підлягають поверненню, та значно прискорить його реалізацію для забезпечення комфортних умов навчання студентів та викладачів.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!