«Львівська політехніка» потрапила до списку найкращих університетів світу

3854 0
У рейтингу найкращих вишів світу є чотири заклади з України, торік було лише два.
фото: zavtra.in.ua

фото: zavtra.in.ua

До рейтингу найкращих університетів світу за різними спеціальностями у 2021 році потрапив Національний університет «Львівська політехніка». Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки України. 

Читайте також: ТОП-20 шкіл Львова, чиї учні мають високі бали ЗНО. Інфографіка

Украдачем найпопулярнішого рейтингу кращих університетів світу є глобальне аналітичне агентство в галузі вищої освіти QS Quacquarelli Symonds. Вони оприлюднили рейтинги за спеціальностями кращих університетів світу 2021 року – QS World University Rankings by Subject 2021, до нього увійшли 1 452 виші світу, зокрема чотири з України.

Серед українських вишів Київський національний університет імені Тараса Шевченка бере участь в найбільшій кількості рейтингів за спеціальностями (в одному галузевому рейтингу і шести рейтингах за спеціальностями), а Національний університет «Львівська політехніка» займає найвищу позицію серед університетів України – 101-150 в рейтингу найкращих університетів з інженерних спеціальностей.

«Цього року кількість українських університетів в рейтингах за спеціальностями збільшилася вдвічі: з двох до чотирьох. Важливо відзначити їхню участь в рейтингах за спеціальностями, що відрізняються високим рівнем конкуренції, а саме: з комп’ютерних наук та інформаційних систем, фізики та астрономії, також інженерних спеціальностей в області нафти і газу», – зазначив Бен Саутер, директор аналітичного центру QS.

Читайте також: ЗНО з математики стане обов'язковим із 2021 року

Цього року вперше до рейтингу увійшли Харківський національний університет імені Каразіна та Національний університет «Львівська політехніка».



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!