«Львівська політехніка» зреагувала на скаргу випускниці про поганий стан гуртожитка

32227 0
Адміністрація намагається відремонтувати місця загального користування, санвузли, двері, а кімнати, здебільшого, студенти оновлюють власним коштом.
Фото: 20minut.ua

Фото: 20minut.ua

У соцмережах з'явилися фото одного з гуртожитків Національного університету «Львівська політехніка». Їх опублікувала випускниця вишу Ольга Супрун у Facebook, зазначивши, що студентів досі селять у такі гуртожитки. Згодом у коментарі Tvoemisto.tv директор Студмістечка Ігор Гельжинський повідомив, що заклад відремонтує свої гуртожитки №3 і №4.

Фото напередодні у Facebook опублікувала випускниця вишу Ольга Супрун

За словами директора Студмістечка, адміністрація намагається відремонтувати місця загального користування, санвузли, двері, а кімнати, здебільшого, студенти оновлюють власним коштом. Так, уже розпочали ремонти з гуртожитку №4, бо він був у найгіршому стані. Тепер очікує на ремонт гуртожиток №3. Для цього розробили кошторис, пройшли технічну експертизу і подали документи на тендер. Однак через повномасштабну війну ці процеси довелося зупинити призупинили.

«У гуртожитку №4 провели капітальний ремонт коридорів, кухонь та санвузлів у кожному блоці. Залишилося ще відремонтувати вхід. Через повномасштабну війну не встигли оголосити тендер. Також ми зробили капітальний ремонт у гуртожитках №№ 1, 5, 7 і 9. Тобто в усіх гуртожитках із коридорною системою, а тепер ремонтуємо гуртожитки із блочною системою», — каже він.

Читайте також: Таємниці підземних переходів Львівської політехніки

Натомість гуртожитські кімнати студенти, зазвичай, продовжує Ігор Гельжинський, ремонтують самотужки. 

«Ми забезпечуємо ремонти в місцях загального користування і замінюємо комунікації. За 12 років у студентських гуртожитках ми на 75% замінили меблі», — додає він.

Нагадаємо, що у межах Днів європейської спадщини у Львові ЛКП «Бюро спадщини» побували у щойно відреставрованих залах Національного університету «Львівська політехніка». Фото звідти можна переглянути за посиланням
 

Ольга Коваль

Фото надали в пресцентрі вишу

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми – про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!