Львівські десантники показали, як знищили групу росіян. Відео

2084 0
80-та окрема десантно-штурмова бригада – військове з'єднання у складі Десантно-штурмових військ Збройних сил України чисельністю у бригаду.
Фото: 80 окрема десантно-штурмова бригада ДШВ ЗСУ

Фото: 80 окрема десантно-штурмова бригада ДШВ ЗСУ

80-та окрема десантно-штурмова бригада ДШВ ЗСУ знищувала з дрона російських окупантів. Відповідне відео оприлюднили на Телеграм-сторінці Сухопутних військ Збройних Сил України.

Напередодні військові 80-ки з іншими підрозділами cпільно ліквідували близько 70 окупантів та знищили 9 російських танків, 7 одиниць бронетехніки, та один вантажний автомобіль.

Читайте також: Львівські десантники «Стугною» знищили дві бойові машини піхоти окупантів

Для довідки

80-та окрема десантно-штурмова бригада  військове з'єднання у складі Десантно-штурмових військ Збройних сил України чисельністю у бригаду. Базується у Львові. На початку 1990-х частина була навчальним центром, згодом переформована на бригаду. У 1990-х, 2000-х роках брала участь у міжнародних навчаннях та миротворчих місіях.

Навесні 2014 року у числі перших була піднята для відбиття російської агресії, підрозділи були направлені на північно-східні кордони України. Військовослужбовці бригади взяли участь у першому бою війни на Донбасі  13 квітня 2014 року під Семенівкою, згодом вони брали участь у боях за Слов'янськ. Інші підрозділи бригади були розміщені в Луганській області, де вели бої в районі Металіста, Георгіївки і Лутугиного, Луганського аеропорту, Новосвітлівки і Хрящуватого. Восени 2014 року бійці бригади потрапили у засідку під Веселою Горою, згодом брали участь у боях за 32-й блокпост.

З 2016 року бригада була переформована на десантно-штурмову і отримала танковий підрозділ. З 24 лютого 2022 року підрозділ бере активну участь у відбитті російського вторгнення в Україну. У серпні 2022 року військовослужбовці бригади започаткували ініціативу, збір підписів, за присвоєння бригаді почесного імені генерал-хорунжого Романа Шухевича.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!