Львівські детективи НАБУ черпатимуть досвіду у колег в ЄС

1693 0
Програма «Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні» має на меті посилити спроможність антикорупційних органів, особливо регіональних представництв НАБУ.
Джерело: Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні (Facebook)

Джерело: Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні (Facebook)

Про це під час прес-конференції у Львові розповів експерт програми Сергій Деркач: «Наша програма допомагає не тільки центральному офісу, а і долучається до допомоги регінальним офісам НАБУ. Для нашого проекту є дуже важливою допомога територіального управлінням в розбудові зв’язків з міжнародними спеціалізованими організаціями країн Європи, особливо, які межують з Україною. Бо корупція не має кордонів, і статики корупціонерів часто переміщуються в інші країни». 
 
Найближчим часом заплановані зустрічі представників Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної ініціативи в Литві. Також в пріоритетах робота із антикорупційними експертами в Румунії, Угорщині, Словаччині та Польщі. 
 
Програма є однією із найбільших проектів технічної допомоги Україні в антикорупційній сфері. Вона фінансується данським агентством з міжнародного розвитку DANIDA. На три роки роботи в Україні виділяється 16 млн євро. Ці кошти направляються на навчання і стажування працівників антикорупційних органів, закупівлю необхідної техніки, роботу міжнародних експертів при парламентському комітеті з питань запобігання корупції. Також в рамках проекту в Україні оберуть шість «міст доброчесності», в яких будуть комлексно підтримувати діяльність антикорупційних ініціатив. 
 
 
Зоя Красовська

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!