Львівські дизайнери продають «Медведчука у кайданках» на NFT-аукціоні

1098 0
Виручені кошти обіцяють передати волонтерам для потреб України.
Фото: m81studio

Фото: m81studio

Львівські дизайнери зі студії m81studio створили NFT-зображення затриманого проросійського нардепа від ОПЗЖ та кума путіна Віктора Медведчука. Про це вони написали в Instagram.

«Ми не втрималася і вирішили зробити NFT з головним мемом сьогодення. Виставили Медведчука в стилі Воргола на аукціон», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: «Не громадянин росії». Кремль не планує збирати Медведчука

Створене NFT-зображення повторює фото затриманого Медведчука у кайданках, яке породило сотні мемів. Дизайнери зображення додають, що «нехай кум путіна буде не лише в надійних руках СБУ, а й у майбутнього власника цього твору».

Придбати NFT-зображення можна на платформі OpenSea до 27 квітня. Початкова ціна – 0.1 ETH (трохи більше 300 доларів США). Виручені на аукціоні кошти дизайнери обіцяють передати волонтерам для потреб України.

«Продаємо кремлівського агента Медведчука для потреб України. Він не був ні вірним адвокатом Стуса (українського поета, критика літератури, журналіста та активного учасника українського дисидентського руху), ні вірним українцем. Ми звикли, що Медведчук корумпований, але нарешті його продають, щоб він приносив користь Україні, а не для власного збагачення», – написали дизайнери в описі NFT-зображення на платформі OpenSea. 

Нагадаємо, що СБУ провела багаторівневу  спецоперацію із затримання народного депутата від забороненої партії «Опозиційна платформа – За життя» та кума путіна Віктора Медведчука. Президент України Володимир Зеленський запропонував обміняти його на українців, які потрапили у російський полон. 

Крім того, 13 квітня Велика Британія внесла до санкційного списку ще 206 російських фізичних і юридичних осіб, в тому числі санкції введені щодо затриманого напередодні кума путіна Віктора Медведчука.


 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!