Львівські лікарі розповіли про стан 7-річного хлопчика, якого побив вітчим

2540 0
Інцидент з побиттям стався через мобільний телефон.
Фото: Голованівська РДА

Фото: Голованівська РДА

7-річний хлопчик, якому вітчим проломив череп, перебуває у реанімації. Його стан стабілізувався і покращився, але медики не беруться казати, як це відіб’ється на здоров’ї дитини надалі. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомили у дитячій міській лікарні Першого ТМО Львова.

Дитина у лікарню потрапила минулої п’ятниці, 18 лютого, у стані середнього ступеня тяжкості. За словами нейрохірурга Дитячої лікарні Юрія Кузьмінського, у нього була виражена неврологічна симптоматика.

Читайте також: Дорослий не може просити про допомогу в дитини. Як вберегти дитину від зловмисника

«Ми провели рентгенографію черепа, комп’ютерну томографію і виявили перелом склепіння та основи черепа, крововилив, садна, гематоми. На цей момент оперативного втручання дитина не потребує, але спостерігаємо за її станом. Якщо буде гірше, проведемо повторно КТ, можливо, тоді доведеться оперувати», – каже лікар.

На його думку, травми у хлопчика серйозні, тож вони можуть мати негативні наслідки надалі.

«Зараз він при тямі, але нічого не розповідає, що сталося. Каже лише, що його голова болить», – каже Юрій Кузьмінський.

За словами мами хлопчика Роксолани, побив сина теперішній її чоловік. У такий спосіб він хотів нібито виховати пасинка.

«Чоловік розізлився на дитину через телефон, який йому перед тим подарував. Він заборонив моєму синові ним користуватися, поки його нема вдома. Казав, коли буде добре вчитися, тоді й зможе брати. Коли його не було вдома, то чомусь вирішив, що малий бавиться телефоном. Почав кричати на сина. Я хотіла заступитися, але той вирвав хлопчика, підняв і сильно кинув об підлогу», – каже вона і додає, що відразу викликала «швидку».

Читайте також: У Львові проведуть благодійний аукціон на підтримку притулку для жертв домашнього насильства

Із батьком сина жінка розлучена, він перебуває у в’язниці, а з теперішнім чоловіком живе вже два роки. Жінка розповідає, що в останні місяці чоловік став дуже агресивним, бив і її, і її маму, з якою мешкають в орендованій квартирі. Хлопчика він вдарив вже вдруге. Зараз чоловік перебуває у СІЗО, і жінка планує подавати на розлучення.

За даними поліції Львівської області, слідчі відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років. Правоохоронці встановили, що 25-річний мешканець Львівського району неодноразово бив дитину, проте жодних звернень від матері, сусідів чи вчителів школи, де навчався хлопчик, не надходило.

Нагадаємо, що про те, куди звертатись жінкам, які опинились у важкому становищі та переживають домашнє насильство, читайте тут.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!