Львівські лікарні готові прийняти сотню хворих із області, де вирує Covid-19

2615 0
У Львові є 1300 ліжок, з яких хворими на коронавірус зайняті 217.

Лікарні Львова готові прийняти 100 пацієнтів з Covid-19 з Івано-Франківської області, де через погіршення ситуації у лікарнях майже не залишилося місць для інфікованих. Про це заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

Читайте також: На Львівщині зросла кількість хворих на коронавірус. Щоденна динаміка

За його словами, сьогодні уже провели нараду з головними лікарями львівських лікарень, які лікують хворих на коронавірус. Про своє рішення уже повідомили міського голову Руслана Марцінківа та головного санітарного лікаря Віктора Ляшка.

Зараз, за словами Андрія Садового, у Львові є 1300 ліжок, 217 із них зайняті хворими на коронавірус.

«Порадившись із лікарями і усвідомлюючи, що ми не можемо спрогнозувати те, що чекає нас, було ухвалено рішення про 100 ліжок. Це той додатковий резерв, який можемо надати без ризику для львівських хворих», – зазначив Андрій Садовий.

Міський голова уточнив, що йдеться насамперед про Лікарню швидкої допомоги, а також про 8-му міську лікарню. Як транспортуватимуть хворих, наразі вирішують.

«Напевно, будуть везти вони звідти, але якщо треба буде, то висилатимуть реанімобілі. Час у дорозі становить 2,5 години. Наразі є така пропозиція», – зазначив у коментарі Тvoemisto.tv Андрій Садовий.

Голова Львівської ОДА Максим Козицький у себе на сторінці у Фейсбук написав, що лікарні області уже прийняли сімох пацієнтів із Надвірнянського та Івано-Франківського районів. У дорозі ще троє хворих, які їдуть на Львівщину.

Читайте також: 40% українців не хочуть навіть безкоштовно вакцинуватися від Сovid-19. Опитування

За даними прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, в Івано-Франківській області спостерігається надзвичайно високий рівень захворюваності на коронавірусну інфекцію. У багатьох населених пунктах Прикарпаття заповненість ліжкомісць понад 90%.

«В Івано-Франківській області один з найбільших рівнів захворюваності на 100 тисяч населення і другий найбільший рівень за кількістю зайнятих ліжок – у середньому 73%. За минулу добу захворіла 621 особа», – зазначив Денис Шмигаль.

Водночас Президент Володимир Зеленський завив, що треба розглянути варіант розгортання додаткових ліжок в області, оскільки доставляти пацієнтів в інші області, де є вільні місця, через сніг наразі непросто.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!