Львівські ЛОРи виявили причину важкого хропіння у 5-річного пацієнта

6284 0
До цього хлопчику вже забрали аденоїди і надсікли мигдалики, але він все одно продовжував хропіти.
фото: Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит

фото: Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит

У 5-річного хлопчика з Львівщини, батьки якого звернулися до обласної клінічної дитячої лікарні Охматдит, лікарі виявили причину важкого хропіння. До цього дитині вже забрали аденоїди і надсікли мигдалики, але він все одно продовжував хропіти. Для цього лікарям знадобилася розширена діагностика.

Як повідомили в медзакладі, львівськи ЛОРи оглянули маленького пацієнта в інноваційний спосіб – у перше в Україні у Клініці дитячої оториноларингології львівського Охматдиту провели гнучку ендоскопію під час медикаментозного сну.

Читайте також: Лікарі ОХМАТДИТу прооперували 11-річного хлопця, в якого був гній з мозку

«Тут усе просто: дитина спить, починає хропіти, а лікар тим часом завдяки поступовому огляду розуміє, яка із структур верхніх дихальних шляхів відповідальна за хропіння. Тільки так можна з’ясувати точну причину, чому саме дитина хропе і запланувати ефективне лікування, щоб усунути причину хропіння», – йдеться в повідомленні.

Допомагав, зокрема в межах телемедичного супроводу, львівським фахівцям професор з Техасу (США). Нині на хлопчика очікує ще сучасна малоінвазивна операція.

Нагадаємо, що напередодні ЛОРи львівського ОХМАТДИТу спільно з польськими колегами провели ендоскопічну операцію з видалення рубця гортані у 12-річної дівчинки. Таке втручання за унікальною методикою в Україні провели вперше. Дитина, яка постійно задихалася, вже через 2 години після операції танцювала.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!