Львівські медики прооперували 3-річного хлопчика з ДЦП за сучасною методикою

1093 0
Через постійне напруження м’язів та нездатність контролювати рухи у кінцівках досі хлопчик міг ходити лише з перехрещеними ніжками в ходунках або тримаючи маму за руку.
фото: перше тмо

фото: перше тмо

Львівські нейрохірурги прооперували трирічного Івана з дитячим церебральним паралічем за сучасною методикою, розробленою в США. Через постійне напруження м’язів та нездатність контролювати рухи у кінцівках досі хлопчик міг ходити лише з перехрещеними ніжками в ходунках або тримаючи маму за руку.  

Львівські нейрохірурги – одні з небагатьох в Україні, хто вперше перейняли її та активно впроваджують. 

Читайте також: Львівські лікарі врятували жінку, родину якої обстріляли на Донеччині

«Селективна дорзальна різотомія або SDR  шанс для таких, як Іван. Таку сучасну методику у США розробив доктор TAE SUNG PARK. Під час втручання хірурги пересікають патологічні чутливі нерви спинного мозку, зберігаючи при цьому функцію рухів та тазових органів. І все через мініатюрний мінідоступ у чотири сантиметри. Це дозволяє зменшити спастику у нижніх кінцівках, а також на 70-80% знижує потребу у коригуючих ортопедичних операціях, яких часто потребують діти у таких випадках», – повідомили у Першому ТМО Львова.

Побачити усі успіхи Івана лікарі очікують після другого курсу реабілітації. Уже після операції хлопчику стало краще – тепер він сидить, стає на повну стопу та не перехрещує ноги при ходьбі. Є покращення й у рухах рук. Маленький Іван мріє про зелений самокат. Мама хлопчика вірить, що тепер його мрія стане досяжною.

Нагадаємо, у львівській до лікарні доправили евакуаційним потягом 17-річного Павла з с. Долина Донецької області, в руках якого вибухнула замінована пляшка.

Ольга Коваль

Фото Першого ТМО Львова

____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!