Львівські музиканти виконали оперу «Аїда» у стародавньому храмі Єгипта. Фото

2420 0
Виконання опери приурочили 150-річчю твору.
фото: фейсбук Inso-Львів

фото: фейсбук Inso-Львів

Академічна капела України «Думка» й симфонічний оркестр «Inso-Львів» виконали в Єгипті оперу Джузеппе Верді «Аїда». Про це повідомили на сторінці оркестру на Фейсбуку.

Востаннє оперу виконували в цьому стародавньому храмі в 1990-х роках. А після теракту в листопаді 1997 року подібні заходи там не проводили.

Виконання опери приурочили 150-річчю твору. Основні партії в опері «Аїда» виконали Сае-Куїнг Рім (Корея), Мікаель Спадаччині (Бельгія), Еліска Веіссова (Чехія) та Аріс Аргіріс (Греція). Арт-директор постановки – Андрій Масляков (Україна), режисер – Міхаель Штурм (Німеччина). А диригувала Оксана Линів.

Для довідки

«Аїда» – оперна візитівка Єгипту. 150 років тому єгипетський хедив Ісмаїл-паша замовив Джузеппе Верді написати оперу з нагоди відкриття Хедівського оперного театру.

«Аїда» розповідає історію кохання між єгипетським полководцем Радамесом та нубійською принцесою Аїдою. Сюжет заснований на реальній історії, знайденій на папірусі та переписаній французьким єгиптологом Огюстом Марієттом.

Фото з Фейсбук-сторінки Inso Львів


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!