Львівські науковці розробили додаток для відстежування стану легень пацієнта

1605 0
Система передає інформацію про стан людини, передусім легень, лікарю автоматично, без участі пацієнта.
фото: cdn0.dailydot.com

фото: cdn0.dailydot.com

Працівники Львівської політехніки розробили мобільний додаток для дистанційного моніторингу функцій легень. Він називається Healthy Lung і призначений для передачі даних про рівень кисню у крові безпосередньо від пацієнта до лікаря, йдеться на сайті університету.

Читайте також: Обрати сімейного лікаря і підписати декларацію можна у мобільному додатку

Розробником, автором ідеї та керівником проєкту є завідувач кафедри електронних обчислювальних машин Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології. Анатолій Мельник.

«Мені прийшла ідея зробити таку систему, яка б передавала інформацію про стан людини, легень передусім, лікарю автоматично, без участі пацієнта. Я бачив, що іноді вони просто не в стані надсилати дані», – каже Анатолій Мельник.

Обладнання тестували на собі, зараз робота над застосунком практично завершена, і його незабаром презентують.

Застосунок буде безкоштовним, його продемонстрували профільним установам – київській комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та консиліуму лікарів і керівництву Львівського центру легеневого здоров’я. В обох випадках медики схвально відреагували на застосунок, який можна буде використовувати не лише для пацієнтів із коронавірусом.

Читайте також: У мобільному додатку «Дія» з’явилося електронне свідоцтво про народження

Фінансування Львівська політехніка отримала від Університетського агентства Франкофонії (AUF), яке підтримувало розробки, пов’язані з лікуванням коронавірусу. Грант передбачав лише закупівлю обладнання, а тому проєкт виконували безкоштовно.

Нову розробку можна завантажити на сайті Healthy Lung. Зараз додаток працює у тестовому режимі.

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!