Львівські ортопеди врятували 2-річну дівчинку, що не могла ходити, вколовши їй ботулотоксин

5933 0
Завдяки сучасній методиці дівчинка, якій 2,5 роки, зможе самостійно ступати кроки, а до того її ніжки могли ставати лише на пальчики.
Фото: Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит

Фото: Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит

Ортопеди Львівської обласної дитячої клінічної лікарні ОХМАТДИТ ввели препарат ботулотоксину (диспорт) маленькій дівчинці з ДЦП та ураженням центральної нервової системи і спастичним ураженням нижніх кінцівок. Вона не могла ходити. Через виражені контрактури її ніжки могли ставати лише на пальчики. Так, завдяки сучасній методиці 2-річна пацієнтка може самостійно ступати. Про це йдеться у повідомленні лікарні.

Читайте також: У Львові збудують нове хірургічне відділення ОХМАТДИТу на 250 ліжкомісць

Саме ботулотоксин здатний допомогти дітям з ураженнями нервової системи, що супроводжуються спастичністю верхніх та нижніх кінцівок, зокрема, ДЦП, стати на ноги.

«Ботулотоксин –  білок, який порушує передачу імпульсів від нервового закінчення до м’яза, а це допомагає напруженому м’язу розслабитися. Отже, маленькі ніжки зможуть ступати цілою стопою і самостійно піти», – йдеться у повідомленні.

Усе відбувалося під УЗД-контролем і загальною седацією. Препарат ввели на максимально безпечному рівні і з дотриманням усіх сучасних вимог. Загальна седація значно зменшила стрес для дитини, а УЗД-контроль дозволив ввести препарат прицільно точно у м’язи-мішені однієї ніжки.

Читайте також: До Львова гелікоптером доправили дівчинку із кишковою непрохідністю

У процесі застосування препаратів ботулотоксину, за словами медиків, важливий індивідуальний підхід до лікування, тому лікарі ОХМАТДИТу провели обов’язкове ортезування або іммобілізацію гіпсовою пов’язкою. Це допоможе підвищити розтягнення тимчасово ослаблених м'язів і сформувати нові рухові навички.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!