Львівські поліцейські викрили осіб, які завозили автівки під виглядом гуманітарної допомоги

2262 0
Їм вдалось перевезти близько 20 пікапів із нульовим розмитненням.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Львівські поліцейські викрили двох осіб, які завозили автівки під виглядом гуманітарної допомоги для ЗСУ. Їм вдалось перевезти близько 20 пікапів із нульовим розмитненням. Однак замість відправки на фронт автомобілі продавали за готівку жителям Львівської та інших областей.

Як розповіли у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції, організував злочинну схему місцевий мешканець зі спільником раніше засудженого за шахрайство. Чоловік через благодійні організації завозив транспортні засоби з-за кордону під виглядом гуманітарної допомоги для потреб Збройних сил України

Читайте також: Львівські поліцейські затримали чоловіка, що допомагав ухилянту перетнути кордон нібито на навчання

Під час спроби ввезення з ЄС чергових двох авто через пункт пропуску на Львівщині оперативники та слідчі затримали організатора «схеми». На місці у нього вилучили 17 400 доларів та пікапи.

Крім того, за місцем проживання фігурантів справи правоохоронці виявили митні декларації на автомобілі, іншу документацію щодо перевезення через державний кордон автомобілів за розробленою злочинною схемою, мобільні телефони, «чорнові» записи та 5 транспортних засобів, оформлених як гуманітарний вантаж для потреб ЗСУ.

На підставі отриманих доказів організаторові «схеми» повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Нагадаємо, що двох мешканців Львівщини – президента інвестиційної компанії, львівського підприємця Романа Матиса та головного редактора інформаційного видання Євгена Шпитка – підозрюють в організації незаконної реалізації військового спорядження, отриманого як гуманітарна допомога за кошти українських благодійників. Окрім того, чоловіків підозрюють у привласненні добровільних пожертв громадян, які виводилися з рахунків через банківські термінали та відділення. Їх затримали під час продажу партії бронежилетів та військових касок для потреб ЗСУ на загальну суму 535 тис. грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!