Львівські розвідники, викликавши вогонь на себе, знищили кілька десятків російських солдатів

2915 0
Їм доручили провести розвідку, виявити спостережні пости агресора та місця його дислокації.
ФОТО/ 80 бригади дшв зсу

ФОТО/ 80 бригади дшв зсу

Під час підготовки підрозділу 80 окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ до наступальної операції на південному напрямку двом десантникам з позивними «Тєхнарь» і «Малий» доручили провести розвідку, виявити спостережні пости агресора та місця його дислокації. Після доручення у сусідній лісопосадці вони виявили спостережні пости ворога. Зафіксувавши їх, почали вести розвідувальні дії, щоб зібрати ще більше інформації.

«Пройшовши уздовж лісосмуги, десантники побачили ферму, огороджену парканом. Біля воріт був вартовий, що охороняв вхід на ферму. Раз є охорона, отже, там щось важливе. Тому, Технарь і Малий прийняли рішення – вартового «зняти» і зазирнути у двір ферми. Російський солдат, солдат армії окупанта, що в той день стояв на варті, був тихо, без галасу ліквідований», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Львівські десантники розбили ворожу колону і знищили кілька десятків окупантів

Так розвідники проникли на ферму, де знайшли в ангарі бронемашини ворога, а в одному з приміщень був розташований особовий склад російських загарбників. 

«Помітивши, що вартового нема, окупанти занепокоїлись. Аби відволікти противника і безпечно відійти, десантники кинули у двір ферми кілька ручних гранат. У стані ворога зчинилась паніка. Рашисти, вирішивши, що на них напала потужна ДРГ ЗСУ, відкрили хаотичний, прицільний вогонь», – додали в бригаді. 

Скориставшись моментом, розвідники без перешкод відійшли в бік, заховались у «зеленці», де вели спостереження за противником, після чого передали в штаб координати ферми, аби по ній нанесли артилерійський удар. 

«Хлопці були у всього в 100 метрах від скупчення ворога. Тому, повідомляючи про локацію окупантів, розвідники, фактично, викликали вогонь на себе. Є така фраза, знайома з фільмів про Другу світову: «Викликаю вогонь на себе». Власне, приблизно так і робили наші десантники вже у цій війні», – зазначили у бригаді.

Читайте також: Львівські десантники взяли у полон трьох військових-зрадників з Криму

Артилеристи ДШВ ЗСУ, отримавши координати, знищили близько 30 російських солдат, що були на тій фермі. Десантників «Технарь» і «Малий», які, ризикуючи життям ходили в розвідку, нагородили орденами «За мужність».  

Нагадаємо, львівські десантники розбили колону ворожої техніки під час оборони міста Вознесенськ на Миколаївщині та знищили кілька десятків окупантів. Також підрозділ ППО 80-ї окремої десантно-штурмової бригади влучним пострілом з ПЗРК «Ігла» знищив російську крилату ракету над селом у Миколаївській області, яка летіла в напрямок м. Кропивницького. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!