Львівські рятувальники утворили герб України і облились крижаною водою

2091 0
22 вересня понад 200 курсантів та студентів Львівського державного університету безпеки життєдіяльності долучилися до акції «Ice Bucket Challenge». Вони вишикувались, утворивши фігури герба України та Держслужби з надзвичайних ситуацій, а також гасло університету «Viribus Unitis» (У єдності – сила).
Фото: прес-центр університету

Фото: прес-центр університету

Навчальний заклад прийняв виклик від Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля та передав естафету Львівському державному університету внутрішніх справ, Національному університету цивільного захисту та своєму відокремленому підрозділу – Вінницькому вищому професійному училищу, інформує прес-служба університету.

Учасники благодійної акції перерахували кошти на потреби армії та стали донорами крові для поранених військовослужбовців, які перебували в зоні АТО.

Читайте також: Як відомі львів'яни обливались холодною водою, аби допомогти армії

Ice Bucket Challenge — це флеш-моб, спрямований на поширення ідеї благодійництва. Аби зібрати кошти в фонд з вивчення аміотрофічного бічного склерозу, учасники акції перед камерою обливались відром крижаної води. Флеш-моб набув популярність в соціальних мережах у серпні 2014 року, а в Україні став популярним в останній декаді серпня. В нашій країні флеш-моб вийшов за рамки збору коштів на дослідження однієї хвороби. Українці, обливаючись холодною водою, переказували кошти на допомогу українській армії, на лікування онкохворих або на іншу благодійність. Тільки в один благодійний фонд «Таблеточки» завдяки цьому флеш-мобу перерахували 500 000 грн. З одиничного флеш-моб набув масового характеру, тож тепер виклики один одному кидають виші, підприємства та організації. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!