Львівські школи і гуртки можуть позмагатись за сучасну медіастудію. Як долучитись

1747 0
Проєкт має сприяти розвитку молодіжного блогерства.
фото: pda.myvin.com.ua

фото: pda.myvin.com.ua

Міністерство освіти України оголосило конкурс для шкіл, позашкілля і профтехів, які мають своє друковане або онлайн медіа. 20 переможців отримають обладнання для сучасної медіастудії. Про це повідомляє пресслужба МОН.

«Нам важливо, що діти в межах цього проєкту вчитимуть основи медіаграмотності, а також як створювати цікавий та якісний контент. Це не лише об’єднає бачення журналістики учнів з усієї країни, але й сприятиме розвитку молодіжного блогерства», – кажуть в МОН.

Читайте також: Як у львівській початковій школі вчать не боятися виступати. Відеорепортаж

Долучитися до конкурсу можуть заклади освіти, які мають практичний досвід у наповненні своїх друкованих чи онлайн видань не менш, як 1 рік. Для участі потрібно заповнити заявку, додати мотиваційний лист та приклади попередніх робіт. Окрім цього, необхідно завантажити конкурсну відеороботу з визначеної теми.

Із детальними умовами конкурсу можна ознайомитись за посиланням.

До комплекту медіастудії входить монтажний комп’ютер, фотоапарат із об’єктивом, вебкамера для трансляцій, набір постійного студійного світла, цифровий диктофон, штатив, тканинний фон, Wi-Fi роутер та відповідне програмне забезпечення.

Читайте також: Чому 14% дітей після початкової школи не вміють читати. Роз'яснення експертів

Фінал та визначення переможців конкурсу відбудеться 31 жовтня 2019 року. Впродовж навчального року вчителі та редакції відібраних закладів пройдуть спеціальне навчання та отримають підтримку експертів. Також створять Всеукраїнську вебплатформу шкільних медіа, де учні зможуть публікувати свої медіаматеріали. Якщо впродовж року медіастудія не запрацює, її передадуть іншому закладу освіти.

Освітній проєкт реалізовує Міністерство освіти і науки України та Міністерство інформаційної політики України спільно з громадською організацією Change Communication («Комунікації для змін») за підтримки Проєкту міжнародної технічної допомоги «Зміцнення громадської довіри» (UCBI II), що фінансується агентством США з міжнародного розвитку (USAID), та Google Україна.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!