У Львові збільшується кількість школярів, хворих на грип та ГРВІ

5812 0
Наразі призупинене навчання в одній початковій школі, ситуацію в інших розглянуть в понеділок.
Фото: meteoprog.ua

Фото: meteoprog.ua

У Львові діти шкільного віку стали більше хворіти на грип та ГРВІ. Управління освіти щоденно моніторить ситуацію з відвідуваністю і готове в разі необхідності призупиняти навчання. Про це в коментарі Tvoemisto.tv розповіла директорка департаменту гуманітарної політики ЛМР Галина Слічна.

«Ми прогнозували, що пік припаде на кінець січня – початок лютого. Але епідпорогу ми ще не досягаємо. Для того, щоб перервати ланцюг захворюваності, усі навчальні заклади поінформовані: якщо у них є більше 20% дітей, хворих на грип та ГРВІ, ми будемо припиняти навчання», – каже вона.

Читайте також: Сезон грипу 2018-2109. Що треба знати, щоб вберегтися

Сьогодні, 1 лютого, розповідає чиновниця, вирішили з понеділка на тиждень призупинити навчання в школі №53 – це початкова школа. Є імовірність, що призупинять навчання і в ліцеї «Лідер», але тут рішення ухвалюватимуть в понеділок після аналізу відвідуваності.

«Ми моніторимо ситуацію щоденно, у нас є окрема база даних, де збирається вся інформація. Якщо є критична ситуація, то директори самі звертаються», – додає Галина Слічна.

Читайте також: Як лікувати грип і застуду без антибіотиків і противірусних. Поради МОЗ

За її словами, зазвичай навчання призупиняють на 5-7 днів. Відтак, надолужити цей проміжок легко за рахунок ущільнення матеріалу або об’єднання тем.

Щодо ситуації із захворюваністю на кір, то ситуація, зазначає чиновниця, не покращується. За січень у Львові захворіли 490 дітей. Більшість з них не мали щеплень.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!