Львівські стартапери створили додаток для очистки сміття в горах

2853 0
Додаток доступний лише в українському App Store и Google Play.
Ілюстративне фото: bnews

Ілюстративне фото: bnews

Фахівці львівської команди міжнародної компанії GlobalLogic запустили додаток EcoHike для очистки карпатських гір від сміття. Про це повідомляє пресслужба ІТ-компанії.

Читайте також: Запустити бізнес із нуля. Як студенти у Львові втілюють стартапи у життя

Якщо туристи знайшли місце накопичення сміття, але не можуть прибрати його самостійно, вони позначають місце на карті, додають опис проблеми і фото.

Інші користувачі можуть прокласти свій маршрут відпочинку таким чином, аби прибрати позначену місцевість та змінити інформацію про неї у додатку. Таким чином усі охочі можуть долучитися до прибирання гірської території.

«Ідея створення проекту виникла після організованого нашими колегами походу на гору Хом’як. Подорожуючи схилами, колеги побачили багато залишеного туристами сміття. Прибрати його можна було лише з допомогою хмарних та мобільних технологій», – розповідає лідер проекту EcoHike Юрій Голованов.

Читайте також: Львів потрапив до світового рейтингу стартап-міст

EcoHike – внутрішній проект GlobalLogic, який створила львівська команда компанії. Розробка і тестування тривали майже рік. Додаток доступний лише в українському App Store и Google Play. 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!