Як львівські студенти-художники створюють дитячий простір у лікарні. Фото

2234 0
Студенти Львівського державного коледжу декоративного і ужиткового мистецтва імені Труша та Львівської національної академії мистецтв прикрасили малюнком стіну відділення гематології комунального закладу «Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр».
фото: Зоряна Савка

фото: Зоряна Савка

В основі зображеного на стіні малюнка – каштанове дерево, а листки каштану символізують дитячі долоньки, – розповіла психолог львівського представництва всеукраїнського благодійного фонду «Запорука» у Львівській області Мар'яна Нич. Діти, що лікуються у відділенні гематології та інтенсивної хіміотерапії, зобразять свої долоні на малюнку. Під деревом розміщується дитячий столик, який, за задумом, вписується в композицію малюнка.

Читайте також: 6 світів. Як виховують дітей у різних країнах?

«Зайшовши перший раз у відділення, ми побачили, наскільки «недитячим» воно виглядало – ані яскравих барв, ані будь-яких прикрас. І нашою першою думкою було облаштування дитячого простору. Ми запропонували цю ідею адміністрації. Дитяча ігрова кімната наповнювалась поступово – до нас доєднувалися і волонтери, і благодійники. Вони допомогли придбати меблі та іграшки. А потім вирішити доповнити кімнатку просторово – малюнками», - розповіла Мар'яна Нич.

Задум малюнку, за її словами, полягає в тому, аби створити додатковий простір в кімнаті, не загромаджуючи його якимись героями чи подіями. Виконати малюнок зголосилися студентка Львівського державного коледжу декоративного і ужиткового мистецтва ім. Труша Зоряна Савка та студент Львівської національної академії мистецтв Роман Хрущ.

Джерело: ZAXID.NET

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!