Львівські та німецькі студенти відреставрували постаменти сходів біля церкви Марії Сніжної

2539 2
Торік сходи укріпили та відновили.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У Львові завершився міжкультурний семінар з каменярства, в якому взяли участь студенти зі Львова та з Німеччини. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Семінар відбувся в межах проєкту Фонду Ебергарда Шьока. Участь у ньому взяли 12 учнів та студентів із львівського коледжу імені Труша та НУ «Львівська політехніка» та 7 учнів-каменярів з Німеччини.

Читайте також: Як українці і поляки реставрують старовинні фрески Гарнізонного храму у Львові. Відео

Протягом семінару учасники реставрували постаменти на сходах біля церкви Марії Сніжної на площі Осмомисла та виготовили і встановили накривні елементи стовпців сходів.

«Цей об’єкт нам запропонувало управління охорони історичного середовища. Студенти займалися вибором оформлення вигляду накривних плит для стовпців сходів. Потрібно було обрати таке, що б відповідало історичній епосі. Працювали з трьома видами каменю – граніт, пісковик і вапняк», – розповідає керівник робіт Дірк Брюґґеманн-Булгаков.

Він додає, що ремесло каменярів фактично було втрачено в радянський період і лише зараз його почали вводити в навчання скульпторів у Львові.

Семінари від Фонду вже не вперше відбуваються у Львові. Раніше студенти працювали на вулиці Руській і на площі Ринок, каже керівниця управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко.

Додамо, торік сходи біля церкви Марії Сніжної укріпили та відреставрували.

Читайте також: У Львівському органному залі відремонтують орган, що не працював понад 50 років

Благодійний Фонд Ебергарда Шьока з Баден-Бадена працює у сфері навчання ремісників, підтримує розвиток середнього класу в Центральній та Східній Європі, та реалізовує два модельних проекти з модернізації ремісничої освіти у Львівському вищому професійному художньому училищі. Вже два роки у співпраці зі Львівським коледжем декоративного та ужиткового мистецтва імені Івана Труша розробляються плани і програми для навчання за спеціальностями скульптора-каменяра та реставратора виробів з каменю. Розроблені програми базуються на потребах історичних архітектурних елементів будівель Львова, які потребують реставрації.


Читайте також:
12 Серпня, 2019 14:24
666 ... до "творця" отих "постаментів сходів" -- чомусь в тебе " ..всё не так.. " .. певне ".. куришь натощак или пьёшь с похмелья .." ... Слава Україні ! ...
11 Серпня, 2019 12:37
666 ... так "постаменти НА сходах" чи "постаменти сходів" ? ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!