Львівській галереї мистецтв передали конфісковану на митниці цінну ікону

1064 0
Ікона датується 1864 роком, вартість якої 20 тис. євро.
Фото: Галицька митниця Держмитслужби

Фото: Галицька митниця Держмитслужби

Львівській національній галереї мистецтв імені Бориса Возницького передали ікону, яку вилучили під час спроби незаконно перевезти її через митний кордон України. Про це повідомляє пресслужба Галицької митниці Держмитслужби.

Читайте також: На Львівщині через кордон намагались вивезти чотири раритетні Євангелії

Ікону «Богородиця з дитям» пересилали зі США в Україну. У декларації вказали, що це канцелярські товари. Згідно з оцінками експертів, ікона датується 1864 роком, робота невідомого художника. Її вартість 20 тис. євро (без оцінки вартості окладу зі срібла та каміння).

За словами в.о. начальника Галицької митниці Андрія Колобродова, ця ікона є найціннішою серед тих, які працівники Галицької митниці вилучили за останні роки.

Читайте також: На Галицькій митниці 46 працівників відсторонили від роботи після рішення РНБО

Нагадаємо, працівники Галицької митниці конфіскували чотири раритетні видання Євангелія: три примірники раритетних видань 1909 року розміром з сірникову коробку, та одне – 1921 більшого розміру.
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!