Львівській журналістці Радіо Свобода уночі спалили машину

3012 0
Галина Терещук каже, що раніше жодних погроз чи натяків не отримувала.
Фото: Василь Терещук/Фейсбук

Фото: Василь Терещук/Фейсбук

У Львові близько півночі невідомі підпалили машину львівської журналістки Радіо Свобода Галини Терещук. Автівка Mitsubishi colt була припаркована у подвір'ї. Про це Галина Терещук розповіла у коментарі Tvoemisto.tv.

«О 12 годині машина засигналила, чоловік виглянув у вікно, машина вже горіла. Сусіди теж це побачили. По фрагменту з відео побачили, що підійшла людина в масці, поклала якісь пакети і підпалила запальничкою. Йому кричали, мовляв, що він хоче вулицю підпалити, але він сказав, що конкретно цю машину йому треба підпалити, і втік», – розповідає Галина Терещук.

За її словами, вони з чоловіком почали гасити машину та одразу викликали пожежну службу і поліцію.

«Вогонь ставав все більшим. Добре, що не вибухнуло, пожежники вчасно приїхали, поліція приїхала блискавично. З СБУ мені вже телефонували. Зараз триває слідство», – говорить Галина Терещук.

Журналістка зазначає, що не має жодних здогадів, кому, навіщо і з якою метою треба було підпалити її машину.

«Я це точно не пов'язую із земельними, майновими, побутовими, соціальними та іншими приватними справами, тому що у мене такого немає. Це не може бути якась помста. Я це категорично відкидаю. Не було і якихось публікацій із образами конкретних людей, такого на Радіо Свобода не може бути, тому це відпадає», – каже журналістка.

Вона додає, що також не отримувала жодних погроз чи натяків на те, що таке може статись – ані дзвінків, ані повідомлень.

«Я сама хочу знати, для чого це зроблено, яка мета переслідується. Сподіваюсь, що поліція і СБУ допоможуть, і я матиму відповіді на ці питання», – говорить Галина Терещук.

Галина Терещук працює журналісткою Радіо Свобода із 2000 року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!