Львівському митнику повідомили про підозру за пропуск фур з товаром на 4 млн грн без мита

3274 0
У такий спосіб власникам вантажівки вдалося уникнути сплати обов’язкових митних платежів на понад 4 млн гривень.

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру державному інспектору Галицької митниці, який пропустив вантажівку з товарами до України без митного оформлення та сплати обов’язкових платежів на понад 4 млн гривень.

За даними територіального управління ДБР у Львові, у серпні 2020 інспектор двічі проводив митне оформлення вантажного автомобіля з причепом, який в’їжджав в Україну з Польщі. За інформацією, яку вніс інспектор до автоматизованої системи митного оформлення, вантажівка була порожньою, хоча насправді перевозила одяг та інші товари народного вжитку.

Читайте також: З 1 вересня на кордоні з Польщею реорганізують рух автомобілів

У межах розслідування кримінального провадження суд наклав арешт на вантажівку з причепом, яка перевозила товари, орієнтовна вартість якої становить 50 тис. доларів США. Інспектора митниці підозрюють у неналежному виконанні службових обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Нагадаємо, що Перед пунктами пропуску з польського боку на Львівщині застрягли сотні транспортних засобів, які по кілька діб, а деякі й тиждень чекають перетину кордону. Tvoemisto.tv побувало в пункті пропуску «Шегині – Медика», поспілкувалося з водіями і з’ясувало в експертів, як можна скоротити черги і пришвидшити пропуск автомобілів. Детальніше читайте в матеріалі.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!