Компанію зі Львова звинуватили в трансляції проросійських фільмів у автобусах. Позиції сторін

11466 6
У соцмережах набуває резонансу конфлікт у автобусі львівської фірми, що прямував з Німеччини: водії відмовилися вимкнути російські серіали на прохання жінки, що їхала на похорон бійця АТО. Розібратися у ситуації спробувало Tvoemisto.tv.
Фото: rentme.ua

Фото: rentme.ua

Учора, 18-го січня, автобус львівської фірми «Одрі» мав рейс з Фрайбурга до Херсону. Серед пасажирів опинилася й письменниця Лариса Ніцой, яка й описала ситуацію на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, українка та її донька їхали в цьому автобусі на похорон і поминки свого сусіда – хлопця, який 8-го січня 2017-го року загинув у зоні АТО. Упродовж подорожі в салоні транслювали російські серіали, які жінки сприймали болісно з огляду на ситуацію.

«Прохання пасажирки (вимкнути фільми й новини антиукраїнського змісту – Авт.)  не просто ігнорується, водії на її пояснення, що їде на похорон/поминки воїна, нахабно заявляють: «А нам то що!» і розтлумачили, що ці фільми їм дав шеф зі Львова, і вони їх будуть крутити, і крутитимуть так голосно, як їм хочеться», - пише Лариса Ніцой. На зауваження сестри пасажирки, Людмили Паєщ, водії зробили голоснішим звук і попросили вийти з автобуса, якщо її щось не влаштовує. 

Навколо ситуації розвинувся конфлікт: після публікації письменниці люди почали дзвонити в центральний офіс фірми «Одрі», що знаходиться у Львові, та вимагати звільнення водіїв та заборону демонструвати фільми й вмикати музику під час поїздки.

Представники перевізника прокоментували інцидент Tvoemisto.tv. Вони розповіли, що провели внутрішнє розслідування і визначили, що за словами водіїв автобуса, жінка звернулася з проханням вимкнути фільм, бо хоче спати. Про те, що вона їде на похорон і поминки, вона повідомила пізніше. «Пасажири знаходяться на другому поверсі автобуса. У салоні є 5 моніторів, на які транслюють фільм. Якщо дивитися стрічку з будь-яких причин людина не хоче, вона може «прикрутити» звук регулятором над сидінням», - пояснили у фірмі «Одрі». Тут запевняють: водії ні за яких обставин не могли «хамити» пасажирам. Вони вимкнули фільм і поставили один із концертів «Квартал 95», що так само не задовільнило жінок.

«Маршрутом користуються не тільки українці. Автобусом їздять і росіяни, і молдовани, тому фільми обираємо російською мовою, щоб забезпечити максимальний комфорт пасажирам. Також озвучених українською стрічок не так вже й багато». Додамо, що у фірмі розповіли, що кіно водії обирають самостійно, однак від них вимагають, щоб воно було максимально нейтральним.

Щодо подальшої реакції на конфлікт, працівники повідомили, що фірма консультується з юристом. Фільми й музику або транслюватимуть далі російською або взагалі вимкнуть і пасажири муситимуть самі забезпечувати собі дозвілля упродовж тривалої подорожі.

Додамо, що загиблим бійцем АТО, на похорон якого справді їхали жінки, є морпех Сергій Сонько. Про його загибель повідомила волонтер Тетяна Барвінська: «Бойовики передали українській стороні тіла трьох морських піхотинців, що зникли безвісти 8 січня поблизу Маріуполя. Серед них - командир відділення 36-ї бригади морської піхоти молодший сержант Сергій Сонько (23 роки). За версією бойовиків, морпіхи підірвалися на мінному полі поблизу с. Октябрь».

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
1 Жовтня, 2017 01:32
Arckanum Прочитайте, будь-ласка, відгуки на сайті перевізника Одрі: [***]s://[***].odri-ua.com Знайдете там чимало цікавого для себе....
20 Січня, 2017 23:11
Людмила Добре, що журналісти долучаються. Але у статті від "Твоє місто" є деякі неточні факти: 1. письменниці Лариса Ніцой не було серед пасажирів. Вона зголосилася надати підтримку пасажирці через соціальні мережі після мого особистого звернення до неї і викладення ситуації. За що їй велика подяка! У пані Лариси вже чималий досвід боротьби із нав'язуванням українцям руського міра, через що її життя не можна назвати найлегшим, бо все це забирає неймовірну кількість сил, здоров'я і часу. 2. Сестра пасажирки (тобто я) після того, як отримала волання про допомогу, звернулася не до водіїв, а подзвонила у центральний офіс у Львів із слізним проханням вимкнути монітори і описанням ситуації щодо пасажирки, її дитини, їхнього стану і мети приїзду в Україну, а також поводження водіїв у відповідь на прохання.
Тепер щодо пояснення самого перевізника.
1) Якщо навіть припустити, що у пасажирки якісь фантазії, і вона дійсно не просила раніше вимкнути телевізор, як це стверджували водії, коли їх «тепло» зустріли активісти у Херсоні, то як керівництво фірми пояснить, що мій дзвінок до їхнього офісу відбувся о 14:20, а монітори у автобусі вимкнули після БАГАТОЧИСЛЕННИХ дзвінків і дописів людей із різних куточків України тільки близько 19:00!!!!???? Це ж яку нервову систему треба мати, щоб протягом майже 5 годин відбиватись від українців і захищати руські серіали. На 95 квартал вони перемкнули тільки десь о 17:30, що було не на багато краще попередніх показів. І це при тому, що просили всі, і я особисто, вимкнути монітори взагалі.
2) «ми перевозимо росіян, українців, молдаван, тому серіали крутимо російською…» Це чим же у вас росіяни заслужили такі привілеї, шановні громадяни України?
3) Саме оті регулятори гучності, якими можна було би хоч якось полегшити ситуацію, і не працювали.
4) І саме головне! А хто перевізнику надавав право взагалі гвалтувати пасажирку (у даному випадку ще і її дитину) дві доби послугою, якої вони не замовляли і про наявність якої ніде не зазначено ні у квитку, ні на сайті перевізника? Вона ж водіям не влаштовувала концерт Карузо у своєму виконанні! Вони б, напевне, разом із любителями кіноматографу обурювалися, якби вона стала дві доби опери горланити? А що? Хтось проти? Класика ж!
20 Січня, 2017 12:09
Соломія Знайома нахабність водіїв. Їхала з Мюнхена до Львова з компанією Winew. Всю ніч крутили російські "мєнтовські" фільми. На прохання водіїв стишити або виключити (звук не регулювався індивідуально), почали хамити. Never again їхати 30 годин в такому жахітті.
20 Січня, 2017 01:26
Аскольд "і росіяни, і молдовани, тому фільми обираємо російською мовою" - тобто ці кугути забезпечують комфорт москалям а українців та молдаван дискримінюють.
Гнати в три шиї цих покидьків-перевізників.
Цю наволоч "перевізника" потрібно позбавити ліцензії, бо воно за гроші все зробить.
20 Січня, 2017 01:12
Некацап вИктор, ти раґулю звали в па рашу і там будеш смероде дивитися і серіали і пуцькіна щодня. ПНХ байґар вИктар.
19 Січня, 2017 20:39
Віктор Никому не відома Лариса Ніцой хоче слави ,ії книжки не продаються,чим може залучає до себе увагу.
З нічого ро[***] проблему.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!