Працівники екстреної допомоги у Львові вимагають справедливих умов конкурсу на керівника Центру

1199 0
Біля будівлі зібралося близько 70 людей.
Фото: Софія Шавранська

Фото: Софія Шавранська

Біля Львівської облради на вулиці Винниченка працівники естреної медичної допомоги влаштували протест через скасування конкурсу на посаду керівника Центру.

Вони вважають, що умови конкурсу несправедливі, адже не дають можливості працювати молодим керівникам. У вимогах йдеться, що кандидат на цю посаду має мати 7 років управлінського стажу.

Зазначимо, що таким чином колектив виступив на захист Андрія Васька, який нині є виконувачем обов’язків керівника Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, а раніше працював заступником директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА і деякий час тимчасово виконував обов'язки керівника департаменту. Від початку пандемії Covid-19 він також керує обласним штабом з протидії коронавірусній інфекції.

Читайте також: Працівники Центру екстреної допомоги пікетуватимуть Львівську ОДА

До працівників екстреної медичної допомоги вийшов начальник управління майном спільної власності Львіської облради Сергій Івах. 

Він пояснив, що конкурс повинен відбутися за процедурою, яка прописана Міністерством охорони здоров’я. 

«Ми вирішили скасувати конкурс, тому що критерії в ньому суперечили нашому законодавству», – пояснює Сергій Івах. 

Після акції протесту працівники екстреної медичної допомоги сподіваються, що їхні вимоги щодо перегляду конкурсних умов почують.

Керівник управління майном пообіцяв скерувати звернення до міністерства з проханням змінити кваліфікаційні вимоги. 

Нагадаємо, що кандидатом на посаду керівника повинна бути людина з управлінським стажем 7 років. Раніше конкурсна комісія змінила умови конкурсу і знизила вимогу про стаж кандидатів з 7 до 3 років, але ці зміни не відповідали законодавству.

Також додамо, що свого часу львівську дитячу лікарню ОХМАТДИТ очолила Мар'яна Возниця, яка також не мала 7 років управлінського стажу, але яку одноголосно підтримала конкурсна комісія.

Софія Шавранська

Фото авторки


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!