Львівським гірникам надійшла заборгована зарплата

1800 0
Учора, 21 січня, гірники ДП «Львіввугілля», які вже близько двох тижнів страйкують, отримали зарплатню. Кошти державної фінансової підтримки, котрі надійшли на рахунки підприємства, повністю скеровані для погашення зарплатних боргів. Про це повідомив в. о. генерального директора ДП «Львіввугілля» Андрій Дяченко.
фото: iset-pi.ge

фото: iset-pi.ge

«Кошти вже перераховані на зарплатні картки гірників, – зазначив Андрій Дяченко. – Відповідно це дозволило нам повністю розрахуватись із гірниками за листопад, а також частково погасити борги за грудень минулого року».

Читайте також: У Львові гірники пікетують облдержадміністрацію

Ще 13 січня 2016 року Уряд затвердив порядок використання коштів для погашення зарплатних боргів гірникам за 2015 рік. Згідно цього рішення у держбюджеті передбачили 500 млн грн, щоб виплатити всю заборгованість станом на 1 січня 2016 року.

Нагадаємо, що 2 січня гірники шахти «Степова» ДП «Львіввугілля» (с. Глухів Львівської області) почали стихійний страйк через заборгованість із зарплат, а вже 12 січня гірники розпочали безстрокове перекриття шляху, що веде зі Львова до митного переходу Рава-Руська в селі Смерек. У такий спосіб вони намагались привернути увагу до своїх проблем не лише в Україні, а й у Європі.  


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!