Політична реклама

Львівським таксистам порадили, як вберегтися від нападу

1816 0
Вчора у Львові ледь не застрелили таксиста. Яким чином уникнути подібних неприємностей, радять правоохоронці.

У відділі зв`язків з громадськістю ГУ МВС України у Львівській області повідомили основні правила, як вберегтись водіям таксі від нападників:

1. Для посадки – висадки пасажирів старатися уникати малолюдних, а також погано освітлених місць. Надавати перевагу варто добре освітленим ділянкам, наприклад поблизу нічних магазинів, кіосків, вокзалів, станцій…

2. Перед тим як запросити пасажира до салону, треба пересвідчитись, що його поведінка не є агресивною, відсутні ознаки алкогольного або наркотичного сп’яніння (характерний запах, розширені зіниці, порушення мовлення та координації дій…)

3. Переконайтесь, що в руках пасажира та під одягом немає речей, котрі нагадують зброю або можуть бути використані як зброя (металеві предмети – палиці, ножиці, шнури або електрод роти)

4.Переконайтесь, що пасажир чітко знає куди йому потрібно і може точно вказати точну адресу цього місця, прикмети, за якими це місце можна знайти, може вказати найкоротший маршрут до нього. Якщо виникають сумніви – можна поставити пасажиру кілька додаткових запитань.

5. Після того, як пасажир зайшов у салон таксі, повідомте про ваш маршрут диспетчера або колегу-водія таксі по телефону. Робіть це голосно, чітко і в розмові обов’язково вкажіть приблизну тривалість поїздки.

6. Під час руху старайтесь не змінювати маршрут, навіть якщо пасажир наполегливо вас про це просить.

7. Старайтесь щоб пасажир не сидів у вас за спиною на лівому задньому пасажирському місці.

8.  При виникненні непередбачуваної ситуації або прямого нападу постарайтесь максимально швидко залишити салон автомобіля. Простіше кажучи – втікайте.

9. Не вступайте в боротьбу з нападником – він може бути озброєним або іншим чином підготовленим до нападу.

10. Максимально швидко повідомте про злочин працівників міліції за тел. 102. У повідомленні необхідно вказати: місце скоєння злочину, час, прикмети злочинця, марку, модель, державні номерні знаки автомобіля, кількість пального в баку авто (якщо автомобіль викрали) та напрямок, в якому поїхав чи втік злочинець.

11. Ніколи не впускайте підозрілого або підозрілих пасажирів в салон автомобіля. У нічний час переговори з пасажирами ведіть лише через відчинене вікно при усіх замкнених дверцятах. Автомобіль старайтесь не глушити і в будь-який момент будьте готові рушити з місця.

Джерело: Львівський портал


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!