Львівський хірург через падіння отримав важку травму та потрапив у реанімацію

21021 0
Чоловік впав біля власного автомобіля та зламав ребра.
Фото із соцмереж

Фото із соцмереж

Львівський лікар хірург-онколог Олег Дуда через падіння під час ожеледиці зламав ребра та потрапив до реанімації. Спершу травма виглядала не надто важкою, однак наступного дня у чоловіка сталася раптова прихована кровотеча. Врятоване завдяки операції життя та вихід після кількох днів з реанімації називає другим народженням. Про це медик написав на Facebook-сторінці.

Читайте також: У Львові зростає кількість травм через ожеледицю. Як вберегтися

«Я впав поряд із своїм автомобілем. Як наслідок – зламані ребра. Ніби нічого страшного, досить типова травма, амбулаторне лікування, вже намальовані наступні плани. Але не все так просто. «Коли хворіють лікарі, потрібно за ним поспостерігати», – сказав досвідчений професор Трутяк, і мене залишили в лікарні. Адже на наступний день справді розпочався фатальний каскад подій – раптова, прихована, потужна кровотеча», – каже Олег Дуда.

Додає, що вперше зіштовхнувся з тим, що став пацієнтом з розуміння процесу як лікар-хірург, коли медикам непросто прийняти складні рішення, та ще гірше – їх не прийняти. Відтак, травма виявилася важкою, і протокол лікування потребував колективного розуму та нестандартних методів лікування.

Читайте також: Як Львів втрачає гроші через снігопади, або Чому все потрібно робити вчасно

За свій порятунок та другий день народження після важкої травми дякує колегам з 8-ї міської клінічної лікарні, обласного онкоцентру та Першого територіального медичного об’єднання Львова. Та найбільше своїй дружині, яка не залишала його ні на хвилину.Каже, бачив її навіть під наркозом, і саме її віра та руки не відпустили його в небеса.

Нагадаємо, упродовж грудня львів’яни масово скаржилися на погану ситуацію на вулицях і тротуарах через погіршення погодних умов. Люди травмувалися, падаючи на ожеледиці, оскільки тротуари не були посипані н сллю, піскосумішшю, ні реагентами. Частина мешканців зверталися по допомогу у травмпункти. При цьому 29 грудня став рекордним днем за кількістю звернень львів’ян до медиків.

Нагадаємо, що у Львові зростає кількість травм через ожеледицю. У травмпункти першого територіального медичного об'єднання Львова уже звернулися понад двісті львів’ян.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!