Львівський ОХМАТДИТ прийняв 90 дітей від початку війни в Україні

1480 0
Дітей із пораненнями від зброї серед них не було, проте у лікарні готові до приїзду таких пацієнтів.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Починаючи з 24 лютого, через Львівську обласну дитячу клінічну лікарню ОХМАТДИТ пройшло понад 90 тимчасово переміщених дітей. Деяких із них проконсультували, деякі отримали допомогу і їх виписали. Станом на вчора, 9 березня, у лікарні залишалось 55 дітей. Про це Tvoemisto.tv повідомила комунікаційниця дитячої лікарні Зоряна Бутковська.

Здебільшого, привозять дітей, які подолали довгу дорогу, – наприклад, з Києва чи Харкова. Вони виснажені та зневоднені, тому прибувають у досить важкому стані. Менші діти мають через це судоми. Надходять також діти з коронавірусом й такі, що довго їхали у задушливому потязі та отримали пневмонії. 

Читайте також: Потрібні їжа і транспорт. Львівські волонтери просять допомогти переселенцям 

Окрім дітей, які потрапили до лікарні вже після прибуття до Львова, приймають і переведених пацієнтів.

«Є ті, хто був планово госпіталізований, наприклад, у київський «Охматдит». Лікарню почали бомбити і дітей перевели до нас для наступного лікування або планових операцій», – каже вона. 

Діти прибувають з різних міст України: Києва, Харкова, Запоріжжя, Дніпра. Вік пацієнтів – різний. Серед них є такі, що народилися на початку вторгнення. Із ними батьки одразу бігли до укриттів, а потім втікали до Львова. Є й доросліші, до 18 років. Діти досить налякані, тому в ОХМАТДИТі постійно працюють психологи та надають допомогу. 

Читайте також: У Львові художники створили неймовірний образ Богородиці у військовій формі

Діти, які б напряму постраждали від бойових дій, до лікарні поки що не привозили. Таких пацієнтів непросто транспортувати – вони спершу потребують стабілізації на місці, а вже потім їх можуть перевозити. Проте у медичному закладі готові до їх приїзду. 

Нагадаємо, що у Львові запускають проєкт «Діти країни: розваги для відваги», щоб допомогти дітям розвиватися і відновлюватися в умовах війни. Мережу створюють волонтери та творчі люди. Вони проводитимуть заняття для дітей на базі шкіл, бібліотек та інших просторів у різних районах міста.

Надія Жила


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!