Львівський письменник просить допомогти йому зібрати кошти на реабілітацію після інсульту

4260 0
Іван Лучук сам утримує трьох дітей на одну лише пенсію.
Фото: Іван Лучук

Фото: Іван Лучук

Львівський письменник Іван Лучук просить небайдужих допомогти йому зібрати кошти на реабілітацію після важкого інсульту. Чоловік сам виховує трьох дітей на одну лиш пенсію, тому допомога не завадить. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав сам Іван Лучук.

Читайте також: Львів’ян просять допомогти найнижчій мамі України, яка бореться з онкологією

Два з половиною роки тому у письменника стався важкий ішемічний інсульт, після якого відмовила уся права частина тіла. Відтоді він усіляко намагався покращити здоров'я. Завдяки допомозі небайдужих, Івану Лучуку вдалося пройти необхідне лікування у спеціалізованому реабілітаційному центрі у Модричах, що поблизу Трускавця. Усі заощадження й пішли на оплату курсу реабілітації.

Письменник зазначає, що відтоді покращення, звісно, є, але не такі, як хотілося б.

«Мені украй важко самостійно працювати і бодай якось забезпечити собі необхідний медичний супровід. Інтелект мій відновився на якихось десять відсотків, наразі. Хоча я намагаюся, наскільки це можливо, долучатися до творчої роботи, але поки що це не зовсім виходить», – зазначає Іван Лучук.

Наразі єдиним джерелом доходів для письменника залишається пенсія з інвалідності.

Читайте також: Львів’ян просять допомогти вчительці, яку збив водій авто і втік

«Саме вона й годує мене та трьох дітей, яких маю на утриманні: доньку Оксану (22 роки, студентка Академії мистецтв) та синів Зенона (випускний клас) і Лук`яна (шестикласник); через хворобу я деколи плутаю імена своїх синів», – каже Іван Лучук.

Письменник просить усіх, хто має змогу, фінансово допомогти йому та його родині і дати новий шанс на повноцінну реабілітацію після важкого інсульту.

Банківські реквізити рахунку в Приватбанку:

4149 4991 4523 3290 (Лучуку Івану Володимировичу)

Довідково

Іван Лучук – український письменник, доктор філологічних наук, старший науковий співробітник у Національна академія наук України народився в 1965-му році у Львові. Автор прозових та поетичних збірок, а також творів для дітей.

Попри хворобу, позаминулого 2019 р. він видав збірку розмаїтих есеїв «Антропос і бібліон», а минулого року обмеженим накладом вийшла його п`єса, трагікомедія-антисуржик «Ласкаво просимо на Кульпарків».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!