Львівський суд взяв під варту Медведчука без права внести заставу

1418 0
На вказану ухвалу суду підозрюваний та захисник вправі подати апеляційну скаргу.
Фото: Telegram Володимира Зеленського

Фото: Telegram Володимира Зеленського

Личаківський районний суд у Львові задовольнив клопотання та обрав народному депутату України Віктору Медведчуку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За даними клопотання, йому повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.28 ч.1 ст.111 та ч.2 ст.28 ч.1 ст.258-3 КК України.

10 січня цього року Печерський районний суд міста Києва до підозрюваного застосував запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з забороною залишати своє житло цілодобово. Разом з тим 26 лютого працівники поліції виявили, що Медведчука немає за вказаною адресою проживання. Через те, що його місце перебування було невідоме, 2 березня Медведчука оголосили у державний, міждержавний та міжнародний розшуки. 12 квітня затримала СБУ, а 14-го – доставили органу досудового розслідування.

Читайте також: Британія внесла Медведчука і ще понад двісті осіб до санкційного списку

«За правилами ч. 6 ст.193 КК України після затримання особи і не пізніше, ніж через 48 годин з часу її доставки до місця кримінального провадження, слідчий суддя за участю підозрюваного, обвинуваченого розглядає питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміну на більш м’який запобіжний захід, про що постановляє ухвалу», – пояснюють у Личаківському суді.

За наслідками розгляду клопотання слідчий суддя залишив Медведчуку обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави. На вказану ухвалу суду підозрюваний та захисник вправі подати апеляційну скаргу.

Нагадаємо, що СБУ провела багаторівневу спецоперацію із затримання народного депутата від забороненої партії «Опозиційна платформа – За життя» та кума путіна Віктора Медведчука. Президент України Володимир Зеленський запропонував обміняти його на українців, які потрапили у російський полон. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!