Львівський суд залишив без змін рішення щодо лікарів, винних у смерті 12-річного тернополянина

1964 0
Йдеться про двох лікарів Жидачівської районної лікарні – хірурга Юрія Михайлюка та інфекціоністку Ганну Чущак.
ФОТО: SVOBODA.TE.UA

ФОТО: SVOBODA.TE.UA

У Львівському апеляційному суді розглянули апеляції лікарів, яких визнали винними у смерті 12-річного тернополянина Романа Кулака. Через неправильно встановлений діагноз дитина померла п’ять років тому. 

Як повідомила адвокатка Галина Янко, апеляційний суд залишив рішення першої інстанції в силі щодо вини лікарів у смерті Романа Кулака. Йдеться про двох лікарів Жидачівської районної лікарні – хірурга Юрія Михайлюка та інфекціоністку Ганну Чущак

«Це перша справа в Україні, де працювали спільно з батьками громадська рада при УСБУ у Львівській області, Львівська обласна прокуратура, депутати, експерти, і це єдина медична справа, котра стала прецедентом у багатьох етапах як у слідстві, так і у судовому розгляді», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Суд звільнив від в'язниці водія, який насмерть збив відомого львівського дизайнера

Зазначимо, 26 липня адвокат лікаря Олег Мицик подав апеляцію до суду та вимагав призначення повторної експертизи. 

«Ми посилаємося на дві підстави скасування вироку – це невідповідність висновку суду викладених в судовому рішенні фактичним обставинам справи, одна з таких причин – це повністю перекручені покази, згладжені покази експертів, які повністю заперечили те, що вони казали в досудовому розслідуванні, що і було закладено в основу експертизи», – каже адвокат.

Нагадаємо, що майже 2,5 роки спочатку у Жидачівському, а потім ще й у Миколаївському районному суді, розглядали справу щодо смерті 12-річного тернополянина Романа Кулака. Його батько Володимир увесь цей час намагався добитися справедливості і покарання для лікарів Жидачівської районної лікарні, які, за його словами, не змогли поставити сину правильний діагноз та надати необхідну медичну допомогу, а захист підсудного хірурга райлікарні Юрія Михайлюка – визнати лікаря невинним та дозволити продовжити йому працювати у лікарні. Детальніше про трагічний випадок читайте тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!