Львівський театр проведе виставу у закинутому костелі на Львівщині

1785 0
Tvoemisto.tv транслюватиме наживо виставу на своїх ресурсах.
Фото: Livejournal

Фото: Livejournal

Завтра, 19 вересня, у костелі Матері Божої, що у с. Демня Миколаївського району відбудеться вистава Першого театру «Pentecost». Показ відбудеться у рамках проекту «Під Зорею Пінзеля». Як повідомляла раніше пресслужба ЛОДА, подія мала пройти 23 серпня, у День прапора, однак її перенесли через технічні причини.

Читайте також: У Львівській опері відновили екскурсії

«В с. Демня розташований закинутий костел Матері Божої 1913 року. Простір покинутого храму тільки підсилить і закцентує теми, які  порушує режисер Лариса Діденко у свої виставі «Pentecost»: дискусії про цінності, гуманізм, про культуру, яка стала заручником політики. Окрім того, сама дія вистави розгортається у покинутій балканській церкві», – каже засновниця проєкту «Під Зорею Пінзеля» Івона Лобан.

Проєкт «Під Зорею Пінзеля» створила ГО «Арт-студія Івони Лобан» у 2017 р. Він присвячений популяризації творчості скульптора І.Г. Пінзеля і приверненню уваги до збереження Костелу Всіх Святих у с. Годовиця (1758 р.), який є пам’яткою національного значення.

Програма заходу

16:00 – виїзд на екскурсію (замок «Заклад», старовинний цвинтар). Зустріч для тих, хто їде власним транспортом на АЗС «Mango», поворот по трасі зі Львова на село Заклад.

18:00 – урочиста частина біля костелу

19:00 – початок вистави «PENTECOST» (тривалість 2 год 30 хв).

Читайте також: Перший. Як у Львові змінюється найстаріший дитячий театр в Україні

Організатори зазначають, що під час заходу дотримуватимуться карантинних заходів. А Tvoemisto.tv транслюватиме наживо виставу на своїх ресурсах: у Фейсбуку та Ютюб-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!