Львівський ювелірний завод без аукціону купила київська компанія

17458 0
Компанія погодилася купити завод за понад 185 мільйонів гривень.
Фото: Фонд Держмайна майна

Фото: Фонд Держмайна майна

20 жовтня мав відбутися онлайн-аукціон з приватизації майна Львівського ювелірного заводу. Початкова вартість, запропонована Фондом держмайна, становила понад 144 мільйони гривень. Єдина компанія, яка зголосилася взяти участь в купівлі, погодилася придбати завод без торгів.

Джерело: «Prozorro. Продажі»

Зазначимо, що вчора, 19 жовтня, був останній термін уточнень та подання цінових пропозицій. Єдиним претендентом на приватизацію «Львівської ювелірки» виявилося ТзОВ «Джі Ді Сі Україна». Первинна пропозиція учасника – 185, 4 мільйонів гривень і стала переможною ставкою. Відтак, компанію оголосили переможцем.

Читайте також: Львівський ювелірний піде з молотка. Репортаж із заводу, що працює 80 років

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «Джі Ді Сі Україна» зареєстровано у Києві та займається наданням в оренду та експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Кінцевим бенефіціаром є киянин Павло Зварич. Також йому належать ТзОВ «Перспектива Резиденція», що займається будівництвом житлових і нежитлових будівель, та ТзОВ «Смарт Хаус Інвест Компанія», що спеціалізується на купівлі та продажу власного нерухомого майна.  

Нагадаємо, що на аукціон виставляли 100% статутного капіталу АТ «Львівський ювелірний завод», який розташований на вул. Академіка Підстригача, 2. 

У січні 2020 року у Розрахунковій палаті України повідомили, що Державне підприємство «Львівський державний ювелірний завод» може стати банкрутом. За висновками Розрахункової палати, ювелірний завод має нестійке фінансове становище через скорочення оборотності активів, зменшення прибутковості та неспроможності відтворити й розширити виробництво. Тоді ж Рахункова палата рекомендувала Кабінету Міністрів вирішити питання про подальше функціонування підприємства, серед пропозицій – передати у приватизацію.

Львівський державний ювелірний завод заснували у 1944 році. Наразі це єдиний великий державний завод, що виробляє прикраси.

Юлія Осим

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!