Львів’ян кличуть на авторські читання Софії Андрухович

3003 0
Сьогодні, 11 липня, в арт-кав'ярні «Квартира 35» (вул. Вірменська, 35, 2-й поверх «Дзиґи») в рамках «Місяця авторських читань» своїми поетичними та прозовими думками ділитимуться Юстина Барґельська та Софія Андрухович.
фото: www.misyacavtorskykhchytan.com.ua, zik.ua

фото: www.misyacavtorskykhchytan.com.ua, zik.ua

4 липня у Львові розпочався Місяць авторських читань – найбільший транскордонний літературний фестиваль Центральної Європи. Щодня протягом липня паралельно у п’ятьох містах Європи – Брно (Чехія), Остраві (Чехія), Кошице (Словаччина), Вроцлаві (Польща) і Львові відбуватимуться виступи відомих письменників з чотирьох країн-учасниць проекту.

Софія Андрухович (UA)

Народилася в 1982 році в західно-українському Івано-Франківську. У цьому місті навіть виникло так зване „Станіславське явище“, суть якого була незвична концентрація постмодерністів в одному маленькому місті. Вона є донькою Юрія Андруховича, мабуть, найвідомішого сучасного українського письменника, і дружиною блогера Андрія Бондара. Написала кілька книжок прози, серед них «Сьомга» (2007), із останніх робіт «Фелікс Австрія» (2014), роман, в якому на прикладі однієї дуже незвичайної сім'ї досліджує минуле свого рідного міста і український міф «щасливої Австрії». Книга переносить читача на «таємничий острів західно-української літератури»

Юстина Барґельська (PL)

Народилася 1977 року у Варшаві. Пише поезію (наприклад, «Бах for my baby», 2012; «Швидко через усе», 2013; «Нудельман», 2014) і прозу («Малі лисички», 2013), а також публіцистику. Чеською вийшло вибране з її творів під назвою «Пишеш вірш?» (2013). «Для неї є характерним поєднання буденності і творчості, спроба звільнити інспірацію від її піднесеного, неособистісного виміру, а щоденне життя – від мітки звичності, удаваної нецікавості», - написала перекладачка Луціє Закопалова.

Читайте також: У Львові пройде Місяць авторських читань. Кого послухати?

Зустріч з Юстиною відбудеться в залі з роялем о 19:00, а з Софією – о 20:30 в галереї «Дзиґа». Вхід вільний та бажаний.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!