Львів’ян попередили про сильний вітер, а у Карпатах – снігопади

1686 0
Разом із вітрами на Львівщині падатиме сніг та мокрий сніг.
ілюстративне фото: УНІАН

ілюстративне фото: УНІАН

На Львівщині оголосили про погіршення погодних умов, зокрема, сильний вітер, а в Карпатах через снігопади – підвищена небезпека сходження лавин.

За даними Львівського гідрометцентру, завтра, 6 квітня, вночі місцями будуть пориви північно-західного вітру 15-20 м/с. Вранці та вдень на півдні території значний мокрий сніг та сніг. На дорогах ожеледиця.

Погоду визначатиме проходження атмосферних фронтів з заходу. Температура вночі складатиме від 1 градусу морозу до 1 тепла, а вдень 2-4 градуси тепла.

У середньогір’ї Львівської області, у Карпатах, очікуються снігопади та помірна сніголавинна небезпека.

Через значне погіршення погоди, сніг та сильний вітер рятівники ДСНС у Львівській області закликають громадян дотримуватися елементарних правил безпеки та проявляти пильність та обережність, перебуваючи на вулиці.

За поганих погодних умов, зокрема ожеледиці, водіям транспортних засобів варто бути вкрай уважними: дотримуватися швидкісного режиму, дистанції та відмовитися від ризикованих маневрувань, які при несприятливих погодних умовах можуть привести до створення аварійних ситуацій.

У разі небезпеки потрібно телефонувати до Служби порятунку «101».

Довідково

Під час сильного вітру фахівці радять:

  • усі вікна будинків щільно закрити, прибрати з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти назовні;
  • якщо опинилися на вулиці, триматися подалі від рекламних щитів, ліній електропередачі, дерев;
  • у разі сильного вітру сховатися у найближчому приміщенні або природному укритті;
  • уникати перебування поблизу великих дерев, а також не паркувати поруч із ними автотранспорт.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!