На Львівщині оголосили штормове попередження

3843 0
На дорогах можлива ожеледиця.
Фото: firtka.if.ua

Фото: firtka.if.ua

Львівський регіональний центр з гідрометеорології попереджає, що на Львівщині 23 – 24 грудня 2019 року очікують ускладнення погодних умов. Зокрема, вдень 23 та впродовж 24 грудня прогнозують значний дощ з мокрим снігом. У горах значний мокрий сніг та сніг, місцями сильний. Про це повідомляють на сторінці департаменту цивілього захисту ЛОДА в Фейсбуку.

Подекуди налипання мокрого снігу. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 9 – 14 м/с, пориви 15 – 20 м/с, місцями хуртовини. Температура 0 – 5° тепла. Місцями утворення снігового покриву. Ускладнення погодних умов відповідає I рівню небезпечності (жовтий).

Читайте також: Наслідки ожеледиці у Львові. Фото, відео

Такі погодні умови можуть призвести до порушень роботи служб електропостачання, комунального господарства, будівельної галузі та до порушення руху автотранспорту на окремих ділянках доріг і вулиць. Зважаючи на мінливість погодних умов, водіїв закликають бути обережними під час руху за складних погодних умов та чітко дотримуватися Правил дорожнього руху: користуватися пасками безпеки, дотримуватися безпечної дистанції та інтервалу, не перевищувати швидкість. Також варто відмовитися від ризикованих маневрувань, які за складних погодних умов можуть привести до створення аварійних ситуацій.

Крім того, рекомендують водіям під час сильного погіршення погодних умов по можливості утриматися від поїздок на далекі відстані, а в разі гострої необхідності – збиратися у дорогу відповідально. Також обовязково перевіряти технічний стан авто, подбати про встановлення на своїх автомобілях шин з зимовим малюнком протектору та запас палива. Водіям великовагових транспортних засобів необхідно мати зимову гуму, упори противідкатні, ланцюги протиковзання.
Рекомендують водіям укомплектувати транспортний засіб лопатою, тросом, достатнім запасом пального та мати при собі термос із гарячим чаєм, заряджений мобільний телефон, ковдру для можливості зігрітися у разі виникнення надзвичайної ситуації.

У разі виникнення небезпеки під час дорожнього руху, одразу звертайтеся за допомогою на спецлінію «102» або «101».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!