Львів’ян попереджають про здорожчання води

2716 0
25-го січня для 54-ох ліцензіатів централізованого водопостачання та водовідведення визначили нові тарифи, що є вищими за минулорічні на 9% та на 37%.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, провела тематичне відкрите засідання із залученням представників органів місцевого самоврядування, – повідомляє прес-служба Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

У результаті, ліцензіатів (постачальників води – Авт.) поділили на 2 групи, у залежності від того, наскільки давно їхні тарифи вже переглядали:

1 група – 36 ліцензіатів – оскільки їхні тарифи змінювали влітку 2016-го, то для них ціна за кубометр зросте на 9% – з 9,86 грн до 10,76 грн.

Читайте також: Львів'яни можуть платити за опалення частинами

2 група – 18 ліцензіатів – тарифи яких не переглядалися тривалий час або взагалі не встановлювалися регулятором, тому для них ціна за кубометр зросте на 37% – з 9,18 грн до 12,54 грн.

Детальніше про обрахунок тарифів та визначення ціни на водопостачання й водовідведення можна почитати у презентації, підготовленою НКРЕКП.

У Комісії стверджують, що подорожчання води відбудеться у зв’язку зі збільшенням мінімальної зарплати удвічі, зміною цін на електроенергію, витратами на перевірку лічильників у приватному секторі тощо. На які виплати ще вплинуло підвищення мінімалки читайте в матеріали від Tvoemisto.tv.

Опублікувала Людмила Рубцова 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!