Львів’ян просять допомогти 24-річній дівчині, у якої виявили складну патологію голови, шиї та хребта

21190 0
На операцію, яку можуть провести в іспанській клініці, потрібно 19 300 євро.

24-річна львів’янка Мар’яна Якимелин просить усіх небайдужих допомогти зібрати кошти на лікування складної патології. Лікарі барселонської клініки «Кіарі&Сиренгомієлії&Сколіозу» діагностували у дівчини нейро-черепно-мозковий синдром та ішемію спинного мозку. Простіше кажучи, це патологія, яка пов’язує голову, шию та хребет.

Зі слів дівчини, йдеться про аномалію головного мозку (коли мигдалини мозочку опускаються в потиличний отвір, утворюючи тиск на певні ділянки мозку), аномалію шиї Кімерлі (кісткове утворення, що стискає хребтову артерію та порушує кровообіг) та ще 10 діагнозів різних захворювань хребта (сколіоз, остеохондроз, спондильоз, протрузії, грижі, склероз, ротація хребців, випрямлений лордоз, розщеплення хребта у поясниці, ретролістез). У результаті все це спричинює натягнення кінцевої нитки, що йде від голови до куприка.

Мар’яна каже, дізналася про хворобу у листопаді минулого року – після того, як втратила свідомість, через судомний напад зробила МРТ голови. Згодом, коли почалося велика війна, дівчина намагалася допомагати іншим та волонтерити.

Читайте також: Львівські лікарі врятували семирічну дівчинку, яка проковтнула магніти

«Зараз в мене аномалія головного мозку Кіарі І, це доросла форма. Частота цього захворювання 3-8 людей на 100 тисяч. У дитинстві в мене просто відняло ноги і ще тиждень я не могла ходити, поки не почали діяти уколи. 

Зараз це може повторитись, адже у 80% випадків у хворих з діагнозом Кіарі І розвивається сиренгомієлія. Опущені мигдалики мозочка діють як клини, перешкоджаючи вільному потоку спинномозкової рідини з черепа в спинномозковий канал. Це призводить до утворення кіст в ділянці спинного мозку, що порушує його роботу та може призвести до інвалідності, яка зберігається часто і після операцій, а також до втрати больової та температурної чутливості рук, ніг, інших частин тіла», – каже Маряна Якимелин.

Окрім того, опущення мигдалин мозочка у вузький потиличний простір створює тиск на інші ділянки мозку, що, у свою чергу, загрожує втратою слуху, порушеннями пам'яті та мови, порушеннями ковтання тощо. Зараз дівчину турбує сильний головний біль та внутрішньо-черепний тиск, а також порушується кровообіг, через що може статися інсульт.

Читайте також: Львівські нейрохірурги врятували 11-річного хлопця з Сєверодонецька, в якого раптово відмовили ноги

Зазвичай до лікаря з цією хворобою звертаються у 40 років, а Мар’яні лише 24 роки. Найкращим методом лікування у її випадку є хірургічне розсічення кінцевої нитки, яке роблять медики клініки «Кіарі&Сиренгомієлії&Сколіозу» у Барселоні. Дівчина за освітою психолог, працює догсітером. Вартість операції – 19 300 євро, але самостійно зібрати потрібну суму вона не в змозі, тому просить усіх небайдужих про допомогу.

Реквізити для допомоги:

Посилання на монобанку: https://send.monobank.ua/jar/2LEVcNxdz5

Моно : 5375411200313679

Приват: 4149629300919651

PayPal: [email protected]

Для переказів з-за кордону :

YAKYMELYN MARIANA 

IBAN: UA383052990000026201740802832 

SWIFT CODE/BIC: CHASDEFX

Bank name : PRIVATBANK, 

Bank Adress : 1D HRUSHEVSKOHO STR., KYIV, 01001, UKRAINE

Зазначимо, що усі підтверджуючі документи з результатами обстеження та діагнозом є у розпорядженні Tvoemisto.tv

Юлія Осим

________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!