Львів'ян просять допомогти коштами на реабілітацію 16-річній дівчині, в якої стався інсульт

18822 0
У дівчини частковий параліч однієї половини тіла та порушення мови, тому їй потрібна тривала реабілітація.
Фото: Львівська Академія Старт_IT

Фото: Львівська Академія Старт_IT

Стан 16-річної Маргарити Задворної, в якої два тижні тому стався інсульт, середньої важкості. У неї частковий параліч однієї половини тіла, є порушення мови. Попереду на дівчину чекає ще одна операція, а також тривала реабілітація. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомили у львівській дитячій лікарні, куди госпіталізували дівчину.

За словами дитячого нейрохірурга Степана Кокиця, у лікарню Маргарита поступила два тижні тому із ознаками інсульту. Комп’ютерна томографія показала внутрішньо мозковий крововилив. У цей же день їй провели операцію – усунули значний крововилив та саму причину – судинну аномалію головного мозку.

Читайте також: Львівські медики врятували 4-річну дівчинку, яку годину шматувала собака

«У реанімації Маргарита перебувала упродовж тижня. Зараз її стан середньої важкості. У неї є певні неврологічні порушення і вона потребує тривалої реабілітації. Крім того, дівчині потрібна буде ще одна операція – так звана пластика дефекту черепа», – каже Степан Кокиця.

Як зазначив у коментарі  Тvoemisto.tv старший фізичний терапевт дитячої лікарні Сергій Худа, у дівчини важка, але позитивна динаміка.

«Перші реабілітаційні заняття почали з нею на третю добу після поступлення. Зараз виконуємо більш активні рухи – вона вже може потрохи контролювати свою кисть, ногу, пальці рук, сідає. Динаміка позитивна, та оскільки є частковий параліч однієї половини тіла, порушення мови і дівчина частково оглушена, їй потрібна тривала реабілітація», – каже фізичний терапевт.

Читайте також: У Львові чоловіка після вибуху снаряду прооперували за допомогою пристрою з доповненою реальністю

Допомогти фінансово назбирати кошти на реабілітацію для Маргарити Задворної можна тут:

Приватбанк 4731 2191 2094 7779 Задворна Вікторія Пилипівна (мама).

Нагадаємо, що за життя 16-річної Маргарити Задворної, в якої стався інсульт, лікарі боролись всю ніч. Вона витримала і вийшла.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!