Львів’ян просять не купувати продукти на вулиці

1978 0
Як повідомляють у міському управлінні Держсанепідслужби, впродовж 2015 року кількість гострих кишкових захворювань зросла на 18%, порівняно з минулим роком. Відтак, Львівська міська рада закликає мешканців міста не купувати продукти харчування невідомого походження в місцях стихійної торгівлі та не наражатись на небезпеку, пов’язану з їх вживанням.
фото: antikor.com.ua

фото: antikor.com.ua

Із настанням передноворічного періоду збільшується кількість місць стихійної торгівлі продуктами харчування на тротуарах вулиць міста. Покупці ігнорують застереження, що, придбані з рук, такі продукти не відповідають санітарним нормам: помилково вважаючи їх свіжішими і, водночас, дешевшими, вони нехтують власною безпекою та безпекою своїх близьких.

«Несвідомі мешканці міста надають перевагу продуктам харчування, які реалізують із землі невідомі особи, не замислюючись над їхньою якістю та виробниками, умовами збереження та способами транспортування до місця реалізації. Не згадують вони і повідомлень у ЗМІ про гострі кишкові отруєння серед тих осіб, які вживали продукти, придбані на стихійних ринках, вважаючи що з ними цього не трапиться», – підкреслюють у міському відділі торгівлі.

Читайте також: Де у Львові можна буде купити ялинку. Перелік місць

Тож, аби не зіпсувати згадку про Новий рік та Різдвяні свята, необхідно бути особливо обережними у виборі продуктів харчування та пам’ятати про дотримання таких рекомендацій:
- не проводити закупівлю продуктів у невстановлених місцях торгівлі;
- звертати особливу увагу на умови реалізації та зберігання продуктів, наявність документів про їхню якість.

«Купуйте якісні продукти харчування на ринках та в стаціонарних об’єктах торгівлі. Адже якщо ніхто не купуватиме товари на стихійних ринках – то, відповідно, й останні зникнуть», – додають у відділі торгівлі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!