Львів'ян просять паркуватись правильно, щоб не заважати чистити дороги від снігу

1570 0
У міськраді також нагадують, що підприємці мають самі розчищати сніг біля МАФів, а ОСББ – свою прибудинкову територію.
фото: Марія Стахів

фото: Марія Стахів

Протягом вихідних, 26-27 січня, комунальні служби Львова мають працювати в посиленому режимі для прибирання доріг від снігу. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Читайте також: У міськраді Львова пояснили, чому зранку хідники були слизькі, і пообіцяли покарати винних

«Усі працівники ЛКП виходять на прибирання міста, буде лише один черговий на зв’язку. Задіємо всю техніку, ШРП цілодобово чергуватимуть. Окреме прохання до мешканців приватного сектору, власників бізнесу почистити хідники навпроти своїх будівель, щоб спільними зусиллями забезпечити очищення міста», – каже заступник міського голови Львова з питань ЖКГ Сергій Бабак.

Також мешканців просять паркувати свої машини на відведених для цього паркувальних майданчиках і не залишати їх у не призначених для цього місцях, бо вони можуть заважати роботі снігоприбиральної техніки.

Читайте також: Як курсують маршрутки у Львові: розклади руху. Інфографіка

Усього, каже Сергій Бабак, у Львові є 135 одиниць снігоприбиральної техніки. Учора, 25 січня, в місті працювали 78 з них.

Водночас в ГО «За якісний транспорт» кажуть, що учора в місті працювала заледве половина від усієї техніки, через що на вулицях Львова був суттєво ускладнений рух транспорту.

«Ми вважаємо, що через бездіяльність посадових осіб у нас склався транспортний колапс і за це хтось має нести відповідальність. Тому ми будемо звертатись із запитом, щоб нам надали звіт із GPS-трекерів, які встановлені на снігоприбиральній техніці, штатний розпис кожного підприємства, інформацію щодо коштів, які передбачені для утримання доріг і тротуарів в зимовий період», – кажуть активісти.

Читайте також: Куди скаржитись львів'янам, якщо останній автобус, тролейбус чи трамвай не приїхав

Окрім того, вони звернуться до профільної депутатської комісії, щоб та організувала звіт комунальних підприємств, задіяних у прибиранні вулиць від снігу.

А в міськраді нагадують, що, згідно з правилами благоустрою, будинки ОСББ мають самі прибирати свою прибудинкову територію. А територію на відстані 2 м від МАФу має прибрати власник кіоску.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!