Львів’ян просять підтримати петицію про створення першого в регіоні Банку грудного молока

3823 0
Єдиний такий банк в Україні є лише в Києві, а в Європі їх понад дві сотні.
Фото: lvivpost.net

Фото: lvivpost.net

На сайті петицій до Львівської облради з’явився документ з проханням відкрити у Львові перший в Західній Україні Банк грудного молока. Такий банк, говорить ініціатор збору підписів Олег Єлісеєв, необхідний для немовлят у неонатальних відділеннях.

«Кожна дитина має право на грудне молоко, але, на жаль, не кожна мама може дати його своєму малюку. Завдання Банку – допомога дітям, які особливо потребують грудного молока. Щорічно в неонатальних відділеннях лікується близько 600 немовлят, які, в основному, народжуються передчасно. Окрім комплексного лікування, величезне значення для їх одужання має безпечне, якісне та збалансоване харчування. І, без сумніву, грудне молоко є беззаперечним пріоритетом», – ідеться в петиції.

Відкрити Банк грудного молока пропонується на базі Львівської обласної клінічної лікарні, де недавно запрацювала молочна кухня для пацієнтів неонатальних відділень. Про такий банк у ЛОКЛ говорили ще кілька років тому. Благодійники, ідеться в петиції, допомогли з меблями та обладнанням (молоковідсмоктувач, мийно-дезінфікувальна машина), залишилось придбати аналізатор грудного молока та пастеризатор.

«Банк грудного молока в Києві створений за кошти Київського міського бюджету. Ми просимо у Львівської обласної державної адміністрації та депутатів області придбати необхідне обладнання для запуску Банку грудного молока в Західній Україні», – ідеться в петиції.

Банком грудного молока зможуть користуватись й інші пологові стаціонари Західної України, тож автор петиції закликає налагодити комунікацію і з ними.

«Звертаюсь до львів’ян з проханням допомогти своїм підписом петиції і поширити інформацію про важливість Банку грудного молока у нашому регіоні. В Україні лише один такий банк, водночас у Європі 226 Банків грудного молока. Вважаю, що саме за кошти держави має працювати цей Банк», – говорить Олег Єлісеєв.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!