Львів’ян просять приносити необхідні речі для поранених військових

34116 0
Серед найнеобхідніших речей – питна вода, засоби гігієни, вологі та сухі серветки, одноразові пеленки, налобні ліхтарики типу «шахтарських», «пальчикові» батарейки.
Фото: зі сторінки Командування Медичних сил Збройних Сил України

Фото: зі сторінки Командування Медичних сил Збройних Сил України

Для потреб поранених військових, які зараз лежать у Західноукраїнському військово-медичному клінічному центрі, що на вул. Личаківській, небайдужих просять приносити лише необхідні речі – воду, засоби гігієни та ліхтарики. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомила волонтерка Наталія Арестова.

За її словами, серед найнеобхідніших речей – питна вода, засоби гігієни, вологі та сухі серветки, одноразові пеленки, налобні ліхтарики типу «шахтарських», «пальчикові» батарейки.

Читайте також: У львівському військовому госпіталі рятують перших поранених від бойових дій

«Усі ці речі – засоби гігієни, серветки чи ліхтарики – уже практично не знайти на гуртівнях. Багато з них зачинені. А вони потрібні і лікарям, і пораненим хлопцям. Наприклад, налобні ліхтарики потрібні для медиків військового госпіталю. Якщо вимкнуть електроенергію, то генератори увімкнуть через певний час. Ліхтарики стануть у нагоді медикам, які надають допомогу пораненим», – каже волонтерка.

Також, за словами Наталії Арестової, можна приносити покривала, чоловічі спортивні костюми чи хоча б штани, бо поранені прибувають у військовій формі, яку часто розрізають, щоб обробити рани.

«Просимо приносити лише чистий або новий одяг. Зараз немає часу його прати, сортувати, зашивати чи вставляти блискавки», – додала співрозмовниця.

Читайте також: Путін розпочав наступ. У Києві та Харкові – ракетні удари по центрах військового управління

Необхідні речі просять приносити на КПП Львівського військового госпіталю, що на вул. Личаківській, 26. Також до допомоги можна доєднатися фінансово. Номер рахунку:

4149 6293 5643 3300 (Наталія Арестова)

Що стосується медикаментів чи інших медичних потреб, то їх, як зазначила у коментарі Tvoemisto.tv начальниця відділення анестезіології, реанімації та інтенсивної терапії військового госпіталю Ольга Зачепа, наразі вистачає.

«У військовому госпіталі все є, поранені усім забезпечені. Головні наші потреби – щоб ми перемогли!», – каже вона.

Нагадаємо, що у Львівському військовому госпіталі, станом на ранок 25 лютого перебуває 11 пацієнтів з числа військових. Більшість з них зазнали поранення внаслідок бойових дій в Новому Калинові, Бродах, Кам’янці та Рівному. Один пацієнт є важкий, 10 – у середньому та легкому стані.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!