Львів’ян просять здати кров для журналіста, який отримав опіки

1994 0
Львівський журналіст Володимир Пиріг терміново потребує донорів крові.
Володимир Пиріг разом із своєю дівчиною Катериною (фото: zaxid.net)

Володимир Пиріг разом із своєю дівчиною Катериною (фото: zaxid.net)

Учора, 21 червня, незрячий випусковий редактор видання Zaxid.net Володимир Пиріг із сильними опіками рук та верхньої частини тіла потрапив до опікового відділення львівської клінічної лікарні №8. Зараз журналіст потребує допомоги донорів, інформують на сайті.

Через сильні опіки Володимир Пиріг пробуде в лікарні близько 3-4 тижнів, а далі йому зроблять пересадку шкіри. За словами лікарів, зараз для лікування Володимиру необхідно 15 різних донорів, для здачі плазми крові. Донором може виступити будь-хто, незалежно від групи крові чи резус-фактора.

Здати кров для Володимира Пирога можна у Львівському обласному центрі служби крові за адресою: вулиця Пекарська, 65. Центр працює від 8:30 до 13:00 з понеділка по п'ятницю.

Читайте також: Як стати донором крові. 10 порад

Як радять лікарі, напередодні здачі крові не можна вживати жирну, смажену чи копчену їжу, а також яйця, молочні продукти та алкогольні напої. У день дачі крові бажано відпочити, легко поснідати та не планувати на цей день інтенсивного фізичного навантаження. За 2 години до здачі крові не можна палити, за 48 годин до процедури треба відмовитись від вживання алкоголю, за 72 години - від ліків, що містять анальгетики. Мінімальна вага донора має становити 50 кг.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!