Львів’ян та гостей міста запрошують на «Культурний шпацер». Розклад подій

978 0
Програма розпочнеться о 15:00.
фото: Марія Стахів

фото: Марія Стахів

Львів’ян та гостей міста запрошують на другий «Культурний шпацер», в який входить низка екскурсій. Про це повідомляє керівниця управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова, яка проведе одну з екскурсій сьогодні.

Так, о 15.00 програма розпочнеться у Храмі священномученика Климентія Шептицького, що на вул. Кривоноса 1. Окрім виконання духовних функцій, храм є й музеєм, бо зусиллями отця-студита Севастіяна Дмитруха тут зібрали унікальну колекцію сакрального мистецтва. Кожна врятована отцем Севастіяном річ має свою історію. Окрасою колекції є іконостас із села Крупського Миколаївського району на Львівщині.

Читайте також: Що має побачити кожен львів’янин. Храм Климентія Шептицького

Зустріч почнеться з невеличкої екскурсії Храмом та спілкування з отцем Севастіяном. Далі у Храмі відбудеться концерт класичної музики у виконанні струнного квартету «Фенікс» Львівської національної філармонії.

Після концерту відвідувачів запрошують на прогулянку-екскурсію парком «Високий замок», Меморіалом Небесної Сотні і парком пам'яті Героїв з Олександрою Сладковою.

Нагадаємо, що у Львові та за межами міста ігумен УГКЦ отець Севастіян Дмитрух врятував та відреставрував понад 6000 різних сакральних пам’яток. Частина з них експонується в музеї митрополита Андрея Шептицького. В інтерв’ю Tvoemisto.tv о. Севастіян, який очолює Комісію сакрального мистецтва Львівської архиєпархії, розповів про те, як знаходить і рятує сакральні пам’ятки Львова.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!