Діти у лікарнях Львова чекають на Миколая. Як допомогти

2025 0
Тvoemisto.tv підготувало добірку акцій, які готують благодійні організації чи окремі установи напередодні свята Миколая.
Photo by Amelia Birch on Unsplash

Photo by Amelia Birch on Unsplash

Наприкінці тижня – одне з найулюбленіших свят дітей і дорослих – День святого Миколая. На жаль, не у всіх дітей буде можливість отримати омріяні подарунки вдома, частина з них перебуватиме у лікарнях. Та це не означає, що про них забудуть.

Акція «Миколай дітям у лікарнях»

Ось уже 15 років поспіль Благодійний фонд «Крила надії» дбає про те, аби діти, які в ніч на Миколая залишаються у лікарняних палатах, отримали дарунок від чудотворця.

За словами організаторки акції Любов Возняк, цього року святий Миколай з дарунками таємно завітає у 3 дитячі лікарні: Західноукраїнський дитячий медичний центр, Львівську обласну дитячу лікарню «Охмадит» і міську дитячу клінічну лікарню Львова, що на вул. Орлика.

«Чудотворець дуже хоче наповнити коробки хоробрості іграшками, щоби потішити дітей у лікарнях, та потребує у цій справі помічників. Ця чудо-коробка дуже потрібна у процедурних кабінетах лікарні. Вона дивовижна тим, що у ній живуть багато маленьких іграшок, кожна з яких поміщається у дитячу долоньку. Коли дитині мають робити якусь неприємну чи болісну процедуру, вона може обрати із коробки будь-якого іграшкового друга, разом з яким їй буде не так страшно», – каже Любов Возняк.

За її словами, іграшка має бути за розміром такою, щоби змогла поміститися у дитячу долоньку. Іграшка не може бути вживаною, Миколай дбає, щоби для дітей все було безпечно.

17 грудня уже традиційно у Фонді «Крила надії» відбудеться День Мандарину, тож усі охочі можуть приносити у майстерню Святого Миколая й ці фрукти.

Стати помічником Миколая можна також придбавши для дитини цікаву книгу (вік читачів  від 3-х до 16-ти років або підтримати акцію «Миколай дітям у лікарнях» фінансово:

АТ КБ  ПриватБанку м.Львів

МФО 305299 ЄДРПОУ 35620901

UAH - IBAN UA173052990000026004011002472

картковий рахунок 5169330520555712

Призначення платежу: на Миколая

Іграшки, книги чи мандаринки організатори просять приносити до 17 грудня в майстерню Святого Миколая за адресою: вул. Городоцька, 16 (2-й поверх, код на домофоні 2), у будь-який зручний час, з понеділка по п'ятницю, з 10.00 до 17.00, або ж надіслати Новою поштою відділення №5 (отримувач БФ «Крила надії»). Телефон для контактів: 096 311 34 36 (Любов Возняк).

Читайте також: Львів’ян запрошують стати помічником святого Миколая

Акція від «Зробив Тато»

Замовивши особливий набір прикрас-ведмедиків, а це 8 іграшок в полотняному мішечку за 220 грн або 16 іграшок в дерев’яній коробці за 420 грн, 50% вартості компанія віддасть на потреби дитячої лікарні ОХМАТДИТ.

Щоб придбати вироби, достатньо зробити замовлення в інтернет-магазині на сайті. Також вироби з асортименту компанії можна замовити за номерами 063 656 30 16, 098 220 48 49 (офіс менеджер) або на сайті.

Читайте також: Львів'ян із дітьми кличуть в оселю Святого Миколая у Митрополичі Сади

Акція «Подаруй дитині свято»

Благодійна акція «Подаруй дитині свято» цього року дуже масштабна. Крім адресованих подарунків, які передаватимуть малечі, організатори відвідають відділення реабілітації онкології Західноукраїнського спеціалізованого дитячого центру.

Упродовж завтрашнього і післязавтрашнього днів в офісі Миколая саме відбуватиметься збір речей, які передадуть маленьким мешканцям онкоцентру. Вони найдужче просили передати розвиваючі ігри (вік 2-16 років).

Приносити подарунки можна в офіс святого Миколая, що на вул. Винниченка, 12. Він працюватиме з 12.00 до 20.00 год.

Організатори зазначають, що Миколаєві бракує санчат, тому шукають волонтерів на автівках, які допоможуть розвести всі подарунки малечі. Допомога потрібна 19 грудня, орієнтовно 10.00-15.00 год.

Уточнити усі деталі можна, сконтактувавши з організаторами на сторінці Благодійна акція «Подаруй дитині свято» або за телефонами: 097 041 44 26 (Вероніка, відповідає за збір речей), 093 143 63 79 (Данило, відповідає за розвіз подарунків).

Читайте також: Львівְ’ян просять долучитися до збору коштів, фруктів та книг для дітей у лікарні

Нагадаємо, як писало Тvoemisto.tv, збірку проводить також Фундація Духовного Відродження, яка запрошує небайдужих львів’ян допомогти святому Миколаю з медичного капеланства завітати до дітей із Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру із фруктами та книгами. 

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!