Політична реклама

Львів'ян закликають не спалювати листя на території міста

1231 0
Спалювання листя в межах міста заборонено. Кожен, хто спалює листя – отруює себе і всіх навколо.

Про це наголошує управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міської ради, інформує прес-служба Львівської мерії.

При згорянні однієї тони рослинних залишків у повітря вивільняється біля 9 кг мікрочастинок диму. Разом з димом в повітря вивільняються пестициди, автомобільні вихлопи та радіонукліди, накопичені рослинами протягом року, які викликають захворювання дихальних шляхів, знижують імунітет людини, а часто посилюють перебіг хронічних захворювань.

Нерідко разом з листям горить сміття. При горінні гуми утворюються канцерогенна сажа і оксиди сірки, останні викликають респіраторні захворювання. Слизова оболонка дихальних шляхів не здатна протистояти збудникам захворювань, коли подразнена димом. Більше того, в тліючому без доступу кисню листі виділяється бензопірен, що здатен викликати у людини ракові захворювання.

«Крім того, виникає загроза перекидання вогню на природні ділянки; зростає загроза пожеж в екосистемах і загоряння житлових будинків; погіршується видимість на дорогах, збільшується кількість ДТП», - наголосив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міської ради Віктор Іваніцький.

Також спалювання рослинних залишків є прямим порушенням законодавства, а саме: ст.50 Конституції України, ст.ст.9, 12 Закону України "Про охорону навколишнього природного середовища", ст.16 Закону України "Про охорону атмосферного повітря", п.п. 3.6.14., 3.7.4. Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій, п.п. 3.6., 6.4.2. Правил утримання зелених насаджень у містах та інших населених пунктах України, Закону України "Про благоустрій в населених пунктах".

Дії, що є порушенням зазначених норм законодавства тягнуть відповідальність відповідно до ст. 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!